Dilema veche si VA SCHIMBA OBAMA CULOAREA POLITICII AMERICANE?

Nu stiu daca ati auzit, dar merita consemnat ( din “Despre limite“)

Curtea de Casaţie italiană a decis că o mamă de etnie romă care cerşeşte pe stradă cu propriul copil nu poate fi condamnată pentru exploatare de minori, pentru că “un asemenea comportament face parte din tradiţa culturală a romilor”. Decizia 44516 a Curţii de Casaţie anulează astfel o sentinţă a Curţii de Apel de la Napoli prin care era condamnată la cinci ani de închisoare o femeie de etnie romă care cerşea la Caserta cu un bebeluş în braţe şi un copil de patru ani alături. Potrivit judecătorilor Curţii de Casaţie, acuzaţia de sclavie nu poate fi reţinută împotriva mamei, pentru că aceasta nu face parte dintr-o bandă de exploatare a minorilor, ci “cerşea pentru că este săracă”. În plus, ea nu ieşea la cerşit decît în cursul dimineţii, între 9,00 şi 13,00, acordînd astfel un minimum de libertate copilului. Judecătorii Curţii de Casaţie au decis că mama nu poate fi acuzată decît, eventual, de rele tratamente aplicate copilului. Justiţia nu poate “penaliza comportamente care intră în tradiţia culturală a unui popor”.

In aceeasi nota, in cu ochii-n 3,14
Decizia tribunalului italian care a iertat o mamă romă de pedeapsa legală, pe motiv că trimiterea copiilor la cerşit face parte din tradiţiile culturale ale romilor, ridică o întrebare: ce s-ar întîmpla dacă tribunalul respectiv ar avea de-a face cu un trib de canibali? (M. Ş.)”

Cind totul se relativizeaza in comparatie cu traditia fiecaruia si nu cu legile …

Neaparat cititi despre Învechita armată a României – ca sa intelegeti de ce armata este si va fi falimentara…

Mi-a placut Johannis prim-ministru! – si, in contextul “uite boc, nu e stolojan” cred ca e o propunere super OK.

Mi-a placut de asemenea povestea din Este Obama un conservator social?

“Îmi vine în minte dilema vînzătorului de îngheţată, consacrată în ştiinţele politice: doi vînzători de îngheţată se află pe o plajă, unul la extremitatea stîngă, şi altul la cea dreaptă, ambii lăudîndu-şi în gura mare marfa. Pentru a se putea face auziţi de cît mai multă lume, este logic ca fiecare să se apropie cît mai mult de centru – dar nu atît de mult încît să rişte să nu mai fie auzit de cumpărătorii din extremitatea plajei de unde a plecat şi să ajungă să concureze pentru acelaşi segment de potenţiali clienţi ca şi rivalul său.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *