Dilema veche si Uniunea sau națiunea?

Andrei Plesu scrie despre Nostalgici vechi și noi . In afara de psihologie , mi-a placut si ”Ne-a primit în biroul lui, sub care am văzut un radiator, căci încălzirea clădirii nu funcţiona nici măcar la nivel ministerial “ – aviz amatorilor de comunism…

 

Radu Cosasu scrie despre moderatie in Iar începem? . Si l-am intrebat daca ar fi la fel de corect politic daca ar inlocui anti-comunism cu anti-hitlerism … Astept raspunsul …

 

Cristian Ghinea se intreaba( dar fara folos, dupa atita timp …) in Complotistul și securiștii  :”În dosarul Brucan găsim o grămadă de nume. Ce s-a întîmplat cu ei? Fac afaceri, sînt la SRI? Sigur îi ştiu vecinii, cunoscuţii, duşmanii – de ce nu o bază de date publică cu ei (bineînţeles, verificate informaţiile). Aş fi curios să ştiu ce mai face tovarăşul locotenent C-tin Teodorescu, colonelul C-tin Marinescu. Sau loc. Anca Hîrţe şi lt.m. Emil Hîrţe (or fi fost căsătoriţi?), care au pozat în tineri îndrăgostiţi şi au mers cu trenul de la Oradea la Bucureşti cu Brucan, trăgîndu-l de limbă ce a făcut, pe unde a fost. Despre capul răutăţilor, generalul Aurelian Mortoiu, Wikipedia zice că a murit anul trecut, în decembrie. Oare am putea continua tactica facerii pe prostul cu securiştii, invocarea legii? Nu le putem aplica legile de acum, dar măcar legile de atunci? De pildă, avem un document în care gen. Mortoiu îi instigă pe subordonaţi să-i plaseze 100 de dolari lui Brucan pentru a putea fi arestat. Asta este instigare la încălcarea legii, ar fi meritat un denunţ penal la procuratură dacă Mortoiu mai trăia.”

Iar din 3,14 o gluma veche, dar buna : “● Un sondaj al ONU, desfăşurat la scară mondială, solicita un răspuns la următoarea problemă: „Vă rugăm să binevoiţi a ne spune cît de cît cinstit opinia dvs. cu privire la soluţionarea penuriei de hrană în lumea întreagă“. Se zice că acest sondaj nu a putut ajunge la nici o concluzie din cauză că: în Africa, nu s-a înţeles ce înseamnă „hrană“; în Europa de Vest – ce înseamnă „penurie“; în Europa de Est – ce înseamnă „cinstit“; în China – „opinie“; în Orientul Mijlociu – „soluţionare“; în America de Sud – „a binevoi“; în America de Nord – „întreaga lume“. (R. C.)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *