Civilizatia selenistica si RSR

Din doua citate iti poti da seama cum a evoluat China:

"Cînd înţeleptul arată luna cu degetul, prostul se uită la deget." – PROVERB CHINEZ

"Comunismul nu este iubire. Comunismul este un ciocan pe care îl folosim pentru a zdrobi duşmanul." – MAO ZEDONG

Andrei Plesu intervine melancolic in chestiunea cu MJ: “Autorul acestui carnaval de epitete a fost atins, categoric, în ce are mai scump. E gata să taie şi să spînzure. Cum să te legi de amorul lui? Să-l bombăni pe Eminescu? OK! E cool! Poţi să spui şi că nu-ţi place Rubens, sau că Beethoven te plictiseşte. Dar să dai în Michael Jackson? Crudule! Prostule! Incultule! Rasistule! Elitistule! Tipologic, o astfel de reacţie aparţine galeriei de fani şi fane care, cînd apare în scenă Elvis Presley, plîng, ţipă şi leşină. Nu e genul meu.”

Nici al meu …

Despre americanii de rind o declaratie de dragoste de la Gabriel Giurgiu : “Taximetristul nu înţelegea defel. „Ce au cu noi? Majoritatea sîntem oameni decenţi, muncitori, cu familie şi cu frica lui Dumnezeu.“ Ce să-i zic? Am spus ce mi-a trecut prin cap, pe moment. „Invidia. De invidie vă atacă ăştia. Că sînteţi cei mai liberi, prosperi, puternici oameni din lume“, îi ziceam. „Mai bine era dacă fi-mea avea paşaport de-al tău, românesc. N-o mai răpea nimeni.“ Am rămas mut. Asta nu mi se mai întîmplase. El mă invidia pe mine?”

Am ris cu hohote la distopia lui Cioroianu – in care apar Plesu, dar si Monica …

Si, in sfirsit, daca vreti sa ascultati un judecator de profesie care se exprima in termeni normali despre justitie, cititi Procesele nu sînt ca în filme – interviu cu Cristi DANILEŢ, judecător

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *