dilema 890

Nu stiu de ce , insa tind sa cred https://dilemaveche.ro/sectiune/pe-ce-lume-traim/articol/in-rusia-opozatii-sint-considerati-teroristi : << În jurisprudența rusă, termenul de „terorism” e suficient de flexibil pentru a acoperi cam orice element indezirabil: de la organizațiile teroriste autentice, care pun într-adevăr în pericol statul sau cetățenii săi, pînă la mișcări de opoziție, organizații religioase, inițiative civice etc. >>

Andrei Plesu citeaza din Petre P. Carp in https://dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/note-stari-zile-82 : <<

„Actualități” cu Petre P. Carp: „Primul semn al unei stări înapoiate, sub punctul de vedere al culturii, este intoleranța: cînd cineva crede că numai el are dreptate, cînd cineva crede că în afară de concepția creierilor săi nu mai este nimic alt în viața socială…” (1892)

„Se zice: capitalurile străine intră în ţară şi apoi ies din ţară şi se duc la străini înapoi, cu un mare cîştig. Aşa este. Dar ploaia care a căzut pe pămînt se întoarce iarăşi la cer; căzînd însă pe pămînt, îl îmbogăţește, îl alimentează şi-l face mai producător. Aşa şi cu capitalurile străine. Ele vin la noi şi apoi iarăşi se duc; însă în trecerea lor pe la noi va ieşi o întărire atît de mare a muncii naţionale, încît vom fi recunoscători şi acelora care le-au adus şi acelora care le-au întrebuinţat.” (1904)

>>

Sever Voinescu pare sa creada ca doar politicul trebuie sa ia decizii in https://dilemaveche.ro/sectiune/tilc-show/articol/specialistii-pot-gresi-politic .

Iar Matei Visniec pune in opozitie America cu Franta in domeniul justitiei https://dilemaveche.ro/sectiune/pe-ce-lume-traim/articol/cind-justitia-este-prea-legata-la-ochi : << dacă în Statele Unite un polițist alb este judecat pentru că a ucis involuntar un afro-american, în Franța un tînăr de origine musulmană scapă de proces deși a ucis voluntar o evreică de 65 de ani[…] Cunoscut de poliție, cu grave antecedente în materie de trafic de stupefiante, asasinul scapă de judecată pe motivul stupefiant că ar fi fost sub influența drogului în momentul comiterii faptelor. Mai precis, Curtea de Casație a decretat iresponsabilitatea penală a individului, plasat între timp într-un spital psihiatri>> .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *