Dilema veche si ora de sex

Despre Eliberaţi-l pe Tilly şi toate animalele de circ  Peter Singer. Dar, fara sa fiu rasist : problema omului in lume s-a rezolvat ? Exista un drept constitutional al lui la masa/adapost/nevoi elementare?

Ca de obicei, Cristian Ghinea pune o problema interesanta Cum preîntîmpinăm scenariul grecesc în viitor?  :

“Foarte probabil că, dacă nu se ia o decizie fermă în această săptămînă, Grecia va apela la FMI pe termen scurt. Totuşi, spun Gros şi Mayer, nu este o soluţie pe termen lung: Grecia rămîne cu euro, ia bani de la FMI, dar dacă nu există voinţă internă pentru reforme, poate pur şi simplu să denunţe acordul cu FMI. Şi ne întoarcem la momentul actual: Grecia are moneda euro, dar nu are bani, deci o salvăm sau nu?”

Apropo de asta – vreau si eu sa fi fost functionar public in Grecia in 200x  (din cu ochii-n 3,14 ) :
”Între altele – povesteşte un fost secretar general de la Ministerul de Finanţe –, „funcţionarii aveau prime pentru că se îmbrăcau decent sau pentru că veneau la timp la serviciu“”

Dar, pe de alta parte, nici in Viena 2010 nu e rau, desi exagereaza in stilul turcilor care aveau obiceiul sa faca grajduri din biserici :

”Pentru a-i confrunta pe iubitorii de artă cu propriile inhibiţii sexuale, celebra galerie vieneză de artă contemporană The Secession a incorporat un sex-club dedicat swinger-ilor într-o expoziţie consacrată lui Gustav Klimt, ale cărui picturi au creat scandal la începutul secolului trecut prin felul „obscen şi pornografic“ în care picta trupuri de femei. Sex-clubul funcţionează numai noaptea, dar expoziţia este accesibilă doar trecînd prin încăperile cu bar, saltele şi decor erotic ale clubului. În timp ce vienezii se înghesuie s-o vadă, iar politicienii austrieci de extremă dreaptă tună şi fulgeră împotriva „sex-clubului de la galerie“, Gerald Adler, profesor la Kent School of Architecture, a declarat că ideea este compromisă de faptul că sex-clubul şi expoziţia n-au fost duse direct în Catedrala Sf. Ştefan. (M. C.)”

Ma rog, nu e chiar momentul actual – e momentul actual  +  datorii FMI !

Si va invita sa cititi si http://www.crpe.ro/sa-nu-ne-fie-frica-de-fondul-monetar-eur – vedeti pdf-ul din care citez repede :

“ Ministrul Educaţiei de la acea vreme a votat în Parlament  împotriva  propriului  guvern,  lăsând celebra declaraţie că datoria sa de parlamentar e să voteze creşteri de salarii, datoria sa de ministru fiind să refuze aceste creşteri. Din păcate aceasta este percepţia larg răspândită: stabilitatea bugetară e doar treaba guvernului, toţi ceilalţi – opoziţie, Parlament, sindicate, presă – trebuie să ceară mai mulţi bani.”

In sfirsit Andrei Postelnicu ste optimist si sustine ca va fi , in curind, Mama tuturor crizelor – o veritabilă penurie mondială de materie cenuşie –

Despre cauzele esecului campaniei „Europa libera, AICI” puteti citi in Unde ni sînt anticomuniştii? . Daca vreti sa participati, puteti trimite un SMS la 8820.Vezi http://www.100000romani.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *