Dilema veche si Situatii de urgenta

Natura este singurul ucigaş care nu poate fi judecat.” KAZIMERZ MATAN

Pe Dumnezeu toata lumea il trage la raspundere * de la Iov citire …

Andrei Plesu, ca de obicei, apara dreapta tragind in stinga (Cu stînga pe dreapta călcînd)

Stînga construieşte pe idolatria egalităţii, dar nu admite egalitatea de principiu cu dreapta. Dreapta e ceva pe care nu e cazul să-l consideri egal. În plus, dreapta e tristă, n-are haz, nu ştie de glumă. Stînga e şugubeaţă. Nu ţine minte răul. Trage peste Gulag o cortină inteligentă, plină de nuanţe, fineţuri analitice şi “legi ale istoriei”. Lumea bună, lumea cu adevărat bună e de stînga. Restul? O mînă de elitişti întîrziaţi, buni de condamnat la o justă amnezie populară.”

Mi-a placut mult citatul din ţinerea de minte, E.L. Doctorow, Cartea lui Daniel, traducere de Virgil Stanciu, Editura Leda, 2008 :

Deosebirea dintre Socrate şi Iisus este că nimeni n-a fost condamnat vreodată la moarte în numele lui Socrate. Asta fiindcă ideile lui Socrate n-au devenit lege”

Pe scurt si in termeni simpli despre criza financiara in Eşecul pieţei lor , Gabriel GIURGIU . Iar Lucian Mindruta, in Să ne ferească Dumnezeu!, face acelasi lucru , dar in termeni mai poporani :”Ba nu, să mărească, ce-mi pasă mie de Masdac, ce, ăla îmi dă mie să mănînc?”

Sever Voinescu vorbeste despre etica lacomiei in Cît de bună este lăcomia? :

Elementul etic este central pentru performanţa capitalismului, pentru că întregul flux de bani, bunuri şi servicii care circulă ameţitor între “actori”, mînat de spiritul inventiv al oamenilor şi de libertatea lor de a-şi identifica şi acoperi singuri nevoile, funcţionează numai dacă în cetate există încredere”

Intr-o lume in care principiul de baza este cel al lui Woody Allen, “It seemed the world was divided into good and bad people. The good ones slept better while the bad ones seemed to enjoy the waking hours much more. ” pare ca predica in desert…

Mi-a placut la nebunie citatul lui Rareş NICULESCU România, la vînătoare de fantome imigrate ilegal :

angajarea resortisanţilor din state terţe în situaţie de şedere ilegală este rezultatul unei convergenţe între oferta pe care o reprezintă imigranţii ilegali în căutarea unei vieţi mai bune şi cererea angajatorilor gata să profite de aceştia din urmă pentru a efectua munci care, în general, necesită un nivel redus de calificare şi sînt slab remunerate”.

Daca nu ati inteles nimic , mai citit o data.

Nici acum ? Mai incercati …si iata si traducerea in limbaj normal:

Criza demografică din Europa a determinat o penurie a forţei de muncă, dureroasă pentru mediul economic, ceea ce face ca muncitorii ilegali să fie primiţi cu braţele deschise, de multe întreprinderi.”

Mai vreau!

Alin Fumurescu vorbeste despre faptul ca John = Ion = Ahmed, dar sistemul e un pic diferit, in Conu’ John faţă cu ”Mioriţa” , iar Cristian Ghinea este martor la Un linşaj profund principial.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *