Dilema veche si ura

 

Daca nu va vine sa credeti ca Andrei Plesu il poate vorbi de bine de Becali, cititi Memorabila ieşire din politică a lui Gigi Becali

Mircea Vasilescu vorbeste despre vorbele fara rost de la televizor in Triumful populismului .

De la Sever Voinescu am aflat cum a cistigat Hamas alegerile :

“Citesc peste tot că Hamas a cîştigat alegerile din ianuarie 2006. Se repetă obsesiv acest fapt indiscutabil, pentru a ni se inocula ideea că Hamas are deplină legitimitate democratică. Dar nu se reaminteşte că Gaza a rămas sub dominaţia totală a Hamas după ce, în vara anului 2007, miliţiile Hamas au alungat, prin forţă, Fatah-ul rival. Şi cînd spun „prin forţă“, ca să fiu clar, vreau să spun că Hamas a ucis, a torturat şi a incendiat, declanşînd aşa-numita „bătălie pentru Gaza“, prin aruncarea demonstrativă a unui ofiţer fidel Fatah-ului de pe cel mai înalt bloc din oraşul Gaza în plină zi. Pe limba democraţiei, cei care au cîştigat algerile obţinînd 44,45% au trecut la lichidarea celor care au obţinut 41,43%.”

Iar Cristian Ghinea face precizari in Cîteva exagerări : “Vor exista mereu idioţi cinici şi idioţi utili. Dar unii pur şi simplu exagerează.”

Despre intrecerea intre ProTV si Antena in “Maneaua să fie manea!”:

“Pe scurt, revelionul de la PRO TV s-a vrut unul manelistic, dar creativ şi cool, în care să ne dăm în spectacol noi şi ai noştri – lucru nu tocmai pe gustul boborului. Acesta vrea lucruri cinstite, manelişti adevăraţi, nu coconiţe sulemenite, cu rochii de ţigancă. Vrea dezacorduri adevărate, nu fiţoşi care maimuţăresc vorbirea agramată. Vrea ca rîgîitura să fie pe bune, nu jucată. Antena 1, care a avut copii minune, fantastici şi guţe încurajate de urletele lui Dan Negru, a învins detaşat de data aceasta, la audienţe”

Si mi-a placut mult ştiri nebăgate în seamă :

● Veste portocalii. Pedeapsa cu munca în folosul comunităţii era considerată în Anglia o modalitate lesnicioasă de rezolvare a unor situaţii dificile. Guvernul britanic a decis că delincvenţii cu acest tip de sentinţe nu vor mai putea să treacă neobservaţi şi vor fi obligaţi să poarte veste portocalii fluorescente („vestele ruşinii“ cf. The Washington Post). Decizia a reaprins dezbaterea despre drepturile delincvenţilor şi despre raportul dintre faptă şi pedeapsă. 75% dintre locurile unde sînt repartizaţi aceşti delincvenţi – biserici, centre comunitare – au refuzat să ofere aceste veste. Grupurile care apără drepturile omului argumentează că această obligaţie este umilitoare, de acelaşi fel cu steaua galbenă impusă de nazişti evreilor. Dezbaterea continuă, se propun diferite inscripţii nostime pentru veste, în timp ce decizia a intrat în vigoare. „Trebuie să se simtă umiliţi, izolaţi, doar sînt delincvenţi“ – scria cineva pe un forum. Alţii se întreabă dacă procedeul n-ar trebui extins şi la alţi membri ai societăţii. „N-am putea să-i obligăm şi pe bancheri să poarte veste portocalii?“ (M. B.)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *