Dilema veche si fenomenul EMO

Va rog sa cititi Statul inutil  de Cristian SÎRB :

“Elita este masa celor care, pe lîngă veniturile din salarii, în caz că nu îşi pot asigura confortul lor şi al copiilor, se mai apucă şi de altceva, vînd o idee, o marfă, produc ceva în plus, în puţinul timp rămas liber. Pentru că au oroare să stea cu mîna întinsă la bugetul naţional! Este sub demnitatea lor.
Pentru această pătură socială cu iniţiativă privată, mîndră nevoie mare, statul român e un figurant agasant, în cel mai fericit caz. Lăsînd la o parte eufemismele, statul este tîlharul lor, de fapt. Piedică în calea succesului lor, frînă, temnicerul inteligenţei lor practice. O entitate nereprezentativă. Ei îşi achită prompt, maniacal, obligaţiile civice, fiscale, statul e veşnic încremenit în proiecte simulate, menite, în teorie, să ne facă viaţa mai lesnicioasă. Ei contribuie masiv la bugetul naţional şi la prestigiul României (şi aşa, precar) în lume, statul îi „găzduieşte“ într-o ţară situată pe ultimele locuri la infrastructura de Internet, cu şosele medievale, strîmte, ocolite, suprapuse pe străvechile drumuri de căruţe.”

Acum – sa le spui elita e prea de tot … dar are dreptate!

Cristian Ghinea scrie despre Curve, droguri şi libertatea presei  – ca de obicei, o analiza succinta si la obiect despre ce inseamna presa in ziua de azi – oar briciul lui Occam functioneaza perfect – nu e conspiratie, e pur si simplu prostie. Iar daca vreti sa cititi pe scurt raportul Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice , iata-l  : http://www.presidency.ro/static/CPARSDR_raport_sinteza.doc . Ca exemplu de pasaj din el :

“Pentru prevenirea complicităţilor „la vârful” puterilor legislativă, executivă şi judecătorească în vederea alocării preferenţiale a resurselor către un grup foarte restrâns de persoane privilegiate, a resurselor rămase către categorii mari de votanţi precum pensionarii şi salariaţii la stat şi neglijarea categoriilor aflate cu adevărat în situaţii de risc social este nevoie de un sistem de prevenire şi con­trol al alocării resurselor publice care să preîntâmpine şi să elimine ine­chităţile şi ine­ficienţa.

Propunere:

Trebuie să se interzică prin lege acordarea de drepturi salariale proprii de către fiecare putere în parte pentru ea însăşi şi să se impună un control reciproc si mai ales un control public real al puterilor statului în general şi al acordării drepturilor salariale şi de pensie din bani publici în special. Trebuie interzisă prin lege orice aprobare a unor cheltuieli bugetare de pensii sau salarii fără aco­perirea bugetară pe termen scurt, mediu şi lung certificată de Ministerul Fi­nanţelor Publice sau de o instanţă de decizie specială privind resursele bugetare. Responsabilităţile individuale ale celor care aprobă acordarea de drep­turi salariale, pensii sau alte beneficii fără acoperire financiară ar trebui clar regle­mentată, iar abuzurile sancţionate. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *