Dilema veche si Alimentatia Nationala

Daca vreti sa cititi cum sa (nu) va tineti un jurnal( fie el si blog) , Andrei Plesu exemplifica pe Mircea Eliade

Despre plecaciunile la inalta poarta a europei, fara sa fie nevoie, un articol bun Noul război al brînzei :

“Cazul cel mai gogonat a fost cel care „interzicea“ telemeaua: o proastă înţelegere a termenului „piaţă locală“ (care, în documentele europene, se referă la piaţa dintr-o ţară) a determinat autorităţile române să decreteze că ciobanii nu mai au voie să-şi vîndă telemeaua decît în localitatea lor şi pe o rază de nu ştiu cîţi kilometri. Absurdul situaţiei a fost rezumat cu umor de un cioban din Mărginimea Sibiului: „în toate satele din jur, toţi facem brînză; ce să facem, să ne-o vindem unii altora?“. După repetate bîlbîieli, Agenţia Sanitar-Veterinară a lăsat-o baltă; dar ideea că „UE interzice“ se înfiripase deja în mintea poporului nostru de păstori şi agricultori. […]În ţările europene există, pentru brînzeturi (ca şi pentru vinuri), reglementări privind denumirile, respectarea reţetelor şi a modului de preparare, există consorţii ale producătorilor care au grijă ca pe piaţă să nu apară contrafaceri etc. O navigare pe cîteva site-uri dedicate brînzeturilor poate fi instructivă în acest sens (www.granapadano.it, www.mozzarelladop.it, www. pecorinoromano.net, www.univers-fromages.com, www.kaeseseite.de, www.rothkase.com, www.formaggio.it). Chestiunea este, aşadar, mai complexă. Dar autorităţile române s-au obişnuit să fredoneze „aşa ne cere UE“ şi nimic mai mult, iar producătorii încă nu ştiu să se organizeze şi să-şi apere interesele, exprimînd un punct de vedere coerent. Sîntem în continuare mioritici, iar reglementările ni se par o fatalitate: între aplicarea cutărei directive europene şi „a căzut o stea“ punem semnul egalităţii.”

Despre consecintele crizei puteti citi in Noii săraci 

Despre interactivitate si consecintele ei asupra copiilor Lecţia de scriere . Dar iar nu sunt de acord:

“Ci un film sau un joc la alegere, după principiul „vrei creierul spălat sau doar excitat?“” – si o carte face acelasi lucru …

“Şi, ca întrebare suplimentară, sîntem oare mai proşti că nu putem aduna 1233 cu 433 şi împărţi apoi la 4?” Da- daca nu stim …

Mi-a placut Dan PERJOVSCHI –

“Ştii că în Bosnia, la Mostar, au făcut un sondaj despre ce fel de monument să pună în oraş, şi nu te poţi înţelege cu comunităţile de acolo. Şi atunci l-au făcut pe Michael Jackson.”

Cristian Ghinea scrie in stilul lui deosebit despre “si vis pacem , para bellum” in C]nd progresul merge invers . De citit neaparat!

La fel, analiza personajelor si a motivelor pentru care apar la TV , Pe cine ne aduce mami în casă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *