Dilema veche si necunoscutul

Mi-a placut la nebunie http://dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/trei-sfaturi-de-la-george-p-shultz : “3) Măcar o dată pe săptămînă, încuiați-vă în biroul dvs. și, singur cu sine, întrebați-vă fără complezență: «Why the hell do I want to do this job?!» (De ce naiba vreau să fac meseria asta?!)“ ( bine , si celelalte doua sunt bune in multinationale)

Sever Voinescu scrie Critica românească a Uniunii Europene : “Dar, încă o dată, cît de rele sînt aceste rele în raport cu amestecul de incompetență, prostie și hoție cu care ne conducem singuri? Credeți că Bucureștiul a devenit un oraș grav disfuncțional din cauza UE? Corupția și impostura de la vîrful României se pot imputa, cumva, Uniunii? Starea infrastructurii, halul în care arată spitalele publice, școlile ca din secolul trecut – sînt aceste realități românești produse de UE? De aceea, mi se pare că orice critică a UE venită din interiorul României este, moralmente, mai dificil de construit.” – are partial dreptate – in sensul ca pot critica UE, chiar daca eu nu sunt perfect.

Recomand din toata inima Teodor Tita, stat nefiresc tara bipolara  – si imi permit sa citez doar sfirsitul:”O să ne găsim scuze, cum și-au găsit și părinții noștri. Și ei au ales mica tranzacție în defavoarea celei majore. De asta cînd mergem prin vizite ajungem mereu în apartamente îngrijite situate în blocuri a căror scară e permanent mizerabilă, iar liftul are oglinda spartă. “

Maria Iordanescu scrie despre regulamente scolare si Un centimetru de păr?– dar de fapt, despre tara intreaga :”Pe de altă parte, mi se pare că reforma în învățămînt poate să înceapă și cu acești pași mărunți: respectarea regulilor minimale. Iar dacă nu ne plac, să găsim argumente legale, rezonabile, convingătoare pentru a le schimba în mod democratic. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *