Dilema veche si Cit mai toleram intoleranta

Andrei Plesu despre un CV (Politică de cadre): “ Cîştigătorul e o doamnă. A absolvit Academia Naţională de Informaţii din cadrul SRI. E expert în probleme de securitate, fost candidat PDL la europarlamentare, fost director de cabinet şi consilier personal al ministrului Comunicaţiilor Gabriel Sandu, consilier local (PDL) la primăria sectorului 4, membru al Asociaţiei Române de Luptă Antiterorism, membru în consiliul de administraţie al Poştei Române, consilieră pe probleme de securitate a ministrului Apărării Mihai Stânişoară, membru al Asociaţiei Române de Relaţii Publice, director general al Grupului Editorial Tritonic, profesor la SNSPA etc. etc. etc.[…]N-o cunosc pe doamna cu pricina. Nu exclud să fie un om simpatic, deştept, abil, pragmatic, descurcăreţ. Dar mă nedumereşte apetitul ei dezlănţuit pentru funcţii şi grade, lăcomia ei instituţională, agresivitatea penetrantă a ambiţiei ei profesionale şi trans-profesionale. Aş sfătui-o, amicalmente, să facă o pauză. Să nu vrea tot, să nu vrea orice, să lase loc şi altora, mai ales în teritorii unde nu e la ea acasă. Iar pe susţinătorii ei, i-aş sfătui să n-o reducă la un instrument de partid, să n-o suprautilizeze, să n-o pună în situaţia antipatică şi, în definitiv, ridicolă, de jolly-joker. Dacă cred, într-adevăr, în valoarea ei, să-i dea răgazul unui efort de concentrare, de aprofundare, de reevaluare critică a resurselor proprii. Lansarea unui alergător pe toate culoarele deodată sfîrşeşte, inevitabil, prin a-l epuiza. “

Timothy SNYDER scrie despre  Stalin, contemporanul nostru :”Chiar şi în zilele noastre, agricultura colectivă stă la baza puterii tiranice din Coreea de Nord, unde sute de mii de oameni au făcut foamea în anii ’90. Şi în Belarus, ultima dictatură a Europei, gospodăriile agricole colective nu au fost desfiinţate şi un fost director al unei astfel de gospodării, Aleksandr Lukaşenko, conduce ţara. Lukaşenko candidează în decembrie pentru cel de-al patrulea mandat prezidenţial consecutiv. Controlînd pămîntul, el controlează şi votul. La 80 de ani după campania de colectivizare, lumea lui Stalin rămîne cu noi.  “

Sever Voinescu scrie neconvingator despre “Sindromul Stockholm ” in “Love story”.Nu ne spune si cum a murit…

Cristian Ghinea face analiza limbajului in “Frînturi de campanie în Moldova” :”La ProTV, Filat este Vlad Filat, la NIT şi la EU-TV este Vladimir Filat. La fel şi în ziarul PCRM Moldova suverană. Vlad sau Vladimir, numele capătă alte conotaţii. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *