Londra

A fost superb. Sugerez o saptamina la Londra  – si o gramada de bani. Am facut 3.    Gone stargazing at the Royal Observatory 6.    Taken a spin on the London Eye 10.    Climbed the Monument’s 311 steps 5.    Admired London from The View from The Shard 23.    Science Museum 17.    Visited the Whispering Gallery in […]

Vazind ceea ce altii nu vad

  O carte greu de citit – insa remarcabila prin concluzii. Capitolul 11, “Tampirea programata” spune multe despre cum detaliile insignifiante sunt importante. Iar capitolul 12, “Cum obstructioneaza organizatiile perspicacitatea” – absolut minunat!

Al dumneavoastra irational

  O carte nemaipomenita , cu raspunsuri la intrebari – mici texte despre sfaturi privind situatii deosebite. De exemplu, raspunsul la intrebarea” de ce un israelian , care spune bancuri evreiesti, poarta o camasa indiana” profita asa de bine de prejudecata Politically Correct incit este admirabil!

E greu sa fii zeu

  E greu sa fii zeu – daca esti un om care vezi o societate feudala transformindu-se intr-una religioasa. O carte bunicica – as fi preferat mai mult SF legat de imbunatatiri legate de “body-building” si mai putin de Cyrano de Bergerac.

Somn de prinz

Nu mi-am dat seama cit de odihnitor e un somn de prinz. DAr este. Innebunitor cum te scoli dupa aceea.Siesta de prinz a italienilor / spaniolilor este odihnitoare. Mai multe detalii la https://en.wikipedia.org/wiki/Biphasic_and_polyphasic_sleep . Insa, oricum, e perfecta in weekends.

Inteligenta emotionala 2.0

  Desi este facuta (si) ca sa sporeasca vinzarile pe site, totusi e o carte super buna. Intre atitea discutii sterile este o carte cu exemple bune si o strategii de urmat. Recomandata  !

Managementul carierei

  Din nou Peter Drucker cu Automanangement-ul  . Si nu ma plictisesc de el. SI, daca sunteti manageri , va da o idee despre la cine se afla maimuta. Daca sunteti subordonati, puteti invata cum sa pasati maimuta mai departe 😉

Lupii din cala

  Un fel de Tolkien mai violent si cu calatorii spatiale si western. Autoreferentialitatea de la sfirsit distruge orice bruma de respect. Draga Stephen King: Revino-ti!