Dilema veche si Tinerii din provincie

Andrei Plesu se re-citeste intr-ul articol superb despre Să fim realiști? : “Umanitatea constă în capacitatea de a trata realul nu drept o instanţă care îşi ajunge sieşi, ci drept o infinită materie primă. Sîntem ceea ce adăugăm lumii.”

Gabriel Giugiu comenteaza Efectul Severin :”Peste tot pe unde există informaţie ne-publicată, este loc pentru „efectul Severin“: adică, pentru un politician care comite un act la limita legii (nu în afara ei), deoarece membrii Parlamentului European au voie să presteze, pe bani, tot soiul de activităţi suplimentare, pentru cam orice fel de firmă din lumea asta. Credeţi că va exista voinţă politică pentru a interzice, printr-un cod de conduită, toate activităţile suplimentare din afara orelor de program? Eu nu cred. Numai că asta nu este defel o scuză pentru Adrian Severin. Dimpotrivă.”

La fel Cristian Ghinea, mult mai aplicat, in Dați cîte un parlamentar, să ajungă la toată lumea! :”Cu alte cuvinte, au demonstrat cap-coadă că, dacă ai bani şi nişte numere de telefon, poţi să pui pe agenda Parlamentului European ceva anume. Adică să cumperi o decizie politică.”

Cititi cu atentie articolul lui Vintila Mihailescu , “Fuga de societate” . Concluzia este:”Spaţiul domestic pare să devină astfel din nou zona predilectă de refugiu, eventual de „rezistenţă“ şi, adesea, de împlinire şi rost. Complementar, societatea îşi pierde tot mai mult sensul – ceea ce este mult mai grav decît pierderea banilor care, în principiu, poate fi remediată în cîţiva ani.  “

Daca va pasioneaza , cititi Wikileaks pe la 1800 și un pic… de Constanţa VINTILĂ-GHIŢULESCU

Daca inca va plac spitalele noastre, atunci va recomand O problemă gravă (Cezar PAUL-BĂDESCU ) :”Tot după cum am mai scris, emisiunea România, te iubesc de la PRO TV e unul dintre aceste ultime bastioane. În ediţia de duminica trecută, s-a difuzat un reportaj chiar despre infecţiile intraspitaliceşti. Mai întîi au fost prezentate cîteva cazuri, printre care cel al jurnalistului Niculae Ionescu, mort acum ceva vreme de septicemie, în urma contractării bacilului pioceanic în Spitalul Colţea.  Dar reporterii nu s-au rezumat la atît: au luat probe de pe zidurile mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară şi le-au dus la analize. În toate cazurile, rezultatele au fost înfricoşătoare: stafilococi, bacili sau spori foarte periculoşi, care pot duce la deces. Cei mai mulţi agenţi patogeni fuseseră prelevaţi de pe zidurile toaletelor – adică acele locuri unde ajung toţi bolnavii. „Asta e problema sistemului sanitar românesc – toaleta?“ striga în urma reporterilor managerul Spitalului „Nicolae Malaxa“. După o asemenea replică, nu ar mai fi nimic de adăugat. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *