Dilema veche si DE CE SA MAI RAMII IN ROMANIA

Chiar nu stiu  – de prost ce am fost ca nu am plecat la timp in Italia? Ma rog…acum sunt cu flacara violet – orice popor isi are liderii de partide pe care si-i merita…Dupa cum zice Andrei Plesu “Iarăşi şi iarăşi despre imaginea României “ : “Am devenit, brusc, bufonii planetei. Sîntem singura ţară cît de cît „civilizată“, în care un politician de vîrf, candidat la preşedinţie, se declară învins pe bază de manevre „oculte“. Nu prin jocuri de culise, nu prin intrigi mîrşave, nu prin „aranjamente“ felone, ci prin ghiduşii oculte la propriu: chestii paranormale, unde malefice, pase magnetice criminale. Emisii energetice, mă-nţelegi! Flăcări violete, care va să zică! Dracula redivivus!” si iarasi :” Oricum, lucrurile nu sînt aşa de grave ca marea trădare a poneiului roz, pusă la cale de Patapievici. Aia da! Aia ne-a stricat frumuseţe de imagine!”

Mircea Vasilescu ne vorbeste despre “Comentatori şi comentarii “ : “Din punctul strict de vedere al site-ului, nu e o problemă: comentariile care nu sînt la obiect, care sînt jignitoare, care exprimă (de fapt, aruncă) opinii neargumentate se elimină. Nu e cenzură, e o simplă măsură de igienă. Dar din punctul de vedere al „comunităţii“ pe care ar trebui s-o alcătuim, gazetari şi cititori deopotrivă, e trist.”

Nu cred ca e trist  – e normal : tii usa deschisa la casa * iti intra tot felul de neaveniti. Datoria ta este sa selectezi griul de neghina – caci doar e casa ta , nu ? Dar de intrat, intra toti …

Mi-au placut citatul din Memoriile lui Churchill povestite de Eugen Chirovici print intermediul lui Gabriel Giurgiu, Steaguri : “De curînd, prietenul meu Eugen Chirovici mi-a reamintit un episod povestit de Churchill în Memorii. Pe 9 mai 1945, străzile Londrei vuiau de bucuria uriaşă, de triumful şi uşurarea englezilor victorioşi. Lui Churchill îi era ciudă pe sine, nu se putea bucura. Stătea în birou (cu o sticlă de Mavrud de Asenovgrad, cred eu) şi se gîndea că îi vin de pe front sute de mii de combatanţi care au nevoie de locuri de muncă, se gîndea la coloniile în curs de răzvrătire, la anii de lipsuri care vor urma, la epoca unei competiţii (probabil nucleare) cu URSS-ul. La astea se gîndea şi nu se putea bucura pe deplin şi îi era ciudă.”

Robert Skidelski scrie despre “Nimic fără reguli? “ : “Începînd din acest an, cu prilejul jurămîntului depus în faţa Reginei, toţi membrii Camerei Lorzilor – printre care mă număr şi eu – vor trebui să semneze un angajament scris de cinste şi integritate. Principiile nu admit excepţii, ar putea spune unii. Dar, pînă de curînd, se presupunea că persoanele desemnate să fie sfătuitori ai suveranului erau deja suficient de cinstite şi integre pentru această sarcină. Se credea că ele sînt recrutate din grupuri care şi-au însuşit un anumit cod al onoarei. Nu mai e valabil. Toţi colegii din Cameră trebuie acum să promită public că vor fi oneşti. Doar unul a avut îndrăzneala să se ridice şi să spună că noua procedură ar fi umilitoare. “

De la legile lui Moise (pe cele ale lui Hamurabi nu le-am citit…) stiu ca se da prin lege o conduita care se vrea sa nu fie incalcata ( desi multa lume face asa: sa nu furi, de ex.).Asa ca nimic nou sub soare …

Sever Voinescu, in Solitar şi solidar imi spune ca ar trebui sa il recitesc pe Camus. “Strainul”   – da!

Despre probleme financiare actuale  al Greciei cred ca ati auzit. Pentru un comentariu avizat al situatie dpdv UE : Cristian Ghinea, Cum (nu) îi amendează UE pe leneşi . Ce mi-a placut a fost :”Un tabloid englez a calculat deja care ar fi partea plătită de Londra dacă UE ar trebui să acopere deficitul Greciei: 7 miliarde de lire.”

Si, in final, apropo de reclama Lays(de care discuta si Dilema in 2 locuri- aici si aici), era odata un banc despre un barbat care nu se putea hotari, dintre 3 femei, cu care sa se insoare. Le-a dat la fiecare un milion de dolari si a revenit dupa o luna. Prima fusese la bursa, dublase banii pentru el. A doua fusese la coafor, sala, piscina, inot , spa – se facuse frumoasa pentru el. A treia ii cumparase o croaziera in jurul lumii.

S-a gindit , s-a razgindit si a ales. Dvoastra pe cine ati alege ? Raspunsul mai jos…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A ales-o pe cea cu bustul mai mare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *