Dilema veche si In gratiile regimului

Gabriel Giugiu pledeaza pentru Civila societate a ţăranului român : “Asocierea la români reprezintă o poveste lungă şi complicată. Asocierea la fermierii români nu m-ar interesa prea tare, dacă, indirect, nu m-ar afecta la buzunar. Lipsa lor de interes pentru propria prosperitate îi face necompetitivi şi aduce, pe raftul magazinului, marfă de import, mai scumpă. Indirect, asta îmi afectează prosperitatea, ceea ce mă enervează.”

Radu Cosasu scrie un poem extraordinar despre “De ziua lui Leopold Bloom” -  nu am gasit inca textul  – dar e vorba despre “cel mai frumos cuvint cunoscut”

Ma intreb ce barbat este Marius Chivu – in nici un caz adevarat, pentru ca  “În fiecare seară, de la 00,15, TVR1 difuzează deja aventurile ultimului bărbat adevărat de pe planetă – Bear Grylls.” .Sau poate o fi adevarat – dar o fi extraterestru ?

Cu ochii-n 3,14 vorbeste despre vuvuzea  / vuvuzela in contextul multiculturalismului absolut  :”Multă lume este deranjată de el, jucătorii Franţei au protestat, olandezii s-au plîns că nu s-au auzit la antrenament, zgomotele emise sînt peste limita la care poţi să-ţi pierzi auzul. Dar FIFA nu interzice acest instrument pe stadioane; cică face parte din cultura fotbalistică a sud-africanilor. Din cîte ştiu, zuluşii nu prea organizau meciuri de fotbal. Preşedintele FIFA a declarat că „nu ar trebui să încercăm să europenizăm Cupa Mondială din Africa“. Serios? S-ar zice că un timpan rămas întreg este un concept european, eventual colonialist. Încă un efect pervers al multiculturalismului. (C. G.) “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *