Dilema veche si de-ale familiei

Mircea Vasilescu nu crede in schimbarea ideilor la jurmalisti ( Emoţii ipocrite )

"I se spune publicului ceea ce (se presupune că) ar vrea să audă. Cînd totul merge bine, vărsăm lacrimi de grija banilor publici. În caz de tragedie, cultivăm îngrijorarea faţă de siguranţa demnitarilor. Aşa am învăţat la training, să „vindem emoţii“. Ce mai contează că sîntem ipocriţi?"

Peter Signer despre Google si China (Libertatea Internetului ) :"Aceasta a fost şi intenţia companiei Google încă de la înfiinţare: să faciliteze accesul rapid la orice fel de informaţie – nu este de mirare, aşadar, că cenzura instaurată de Guvernul chinez a fost percepută ca o trădare. Mult timp s-a sperat că, mai devreme sau mai tîrziu, guvernele care au impus măsuri represive vor ceda şi vor recunoaşte capacitatea nelimitată a Internetului de a răspîndi informaţia; altfel, ar fi dat cu piciorul posibilităţilor tehnologice nelimitate ale secolului XXI. Realitatea este însă mult mai complicată, cel puţin în cazul Chinei. Guvernul acestei ţări nu a intenţionat nici un moment să cedeze presiunilor companiei Google de a renunţa la cenzură şi este clar că, indiferent de costuri sau de metode (majoritatea ineficiente probabil), va găsi modalităţi de înlocuire a serviciilor puse la dispoziţie de Google. Internetul va rămîne, aşadar, interzis în China. Cu toate acestea însă, nici Google nu intenţionează să cedeze presiunilor politice şi, deşi unii vor acuza compania că încearcă să-şi impună propriile valori într-o ţară cu o cultură diferită (nici gînd de aşa ceva!), acesta este perfect îndreptăţit să-şi aleagă şi, mai ales, să-şi trieze partenerii de afaceri."

Mi-a pasat de cazul prezentat de Radu Cosasu, asa ca il prezint aici ( Note informative către Serviciile multilateral specializate): "La 26 martie 2010, un prieten a suferit o depresie care se menţine pînă azi, deoarece a sunat-o, ca în fiecare an, pe femeia de care se îndrăgostise în urmă cu 55 de ani, exact în ziua aceea, iar dînsa s-a enervat foarte tare şi i-a strigat: „Adică vrei să-mi arăţi că ai memorie…? De-aia mă suni din an în Paşte?“ şi i-a închis telefonul. Nu a chemat Salvarea – pentru el nu există salvare –, dar nici nu a vrut să mă asculte cînd, încercînd să-l liniştesc, i-am explicat că e un prost, incapabil, la vîrsta lui, să înţeleagă ce-i o declaraţie de dragoste ca a ei."

Vintila Mihailescu scrie despre regulile lui Robert in Nu întrerupeţi vorbitorul! . Daca va pasioneaza care sunt regulile pentru o dezbatere le gasiti la Gutenberg, http://www.gutenberg.org/etext/9097

Poate ca ar trebui sa imi cumpar si eu Enciclopedia Universala Britanica (http://dilemaveche.ro/sectiune/dilema-veche-va-recomanda/articol/logorama-opus-pistorum) :
"Un foarte bun prieten, tobă de carte, şi-a cumpărat, bucuros, primele două volume ale Enciclopediei Universale Britanice (volumul I: A capella – Augustin, volumul II: Augustin – Bowditch) şi, în fiecare zi, îşi găseşte timp să citească două-trei articole din cuprinsul ei; a insistat îndelung să fac şi eu aşa; l-am ascultat; nu pot să vă spun cît de bine îmi face să ştiu cine a fost Belizarie şi ce sînt elemnicii. (Radu Cosaşu)" – eu  nu stiu cine sint elemnicii…

Daca vorbiti de violenta desenelor animate, ar trebui interzise si stirile – vedeti O siestă horror  de Cezar Paul Badescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *