Dilema veche si Transaparente secrete

 

Plesu in Alte întrebări, alte fragmente de răspuns : <<Constantin Noica obişnuia să ne spună, în anii ’70-’80, cînd ne plîngeam, cu destulă îndreptăţire, de piedicile pe care ni le punea dinainte, nouă şi atîtor altor tineri, regimul comunist: „Va veni o vreme cînd veţi constata că limitele interioare sînt mult mai mari decît limitele care vin din afară“.>>

Sever Voinescu prezinta fermecator Visul Lazurkinei ila Congresul PCUS din 1961 :”Adunarea de atei, devotaţi celui mai brutal materialism-dialectic, îşi ţine respiraţia. Lazurkina urma să le dezvăluie ce zice Lenin din lumea de dincolo, o lume care, desigur, după doctrină, nu există, dar sufletul rus, îmbibat în ortodoxia cea mai slavă şi condimentat cu superstiţii medievale, ştie el mai bine. Orice tovarăş este, în fond, un celavec. Aşa că, nu-i de mirare, sentimentul general al Congresului este că, prin gura Lazurkinei, va vorbi chiar marele Lenin. “ Ce le-a spus L(aziurkian|enin) va las sa aflati din articol.

Iar R(adu) C(cosasu) revine briliant in Cu ochii în 3,14 : “Dintre toate vorbele teleauzite la adresa recalculatoriştilor, în aceste săptămîni de intens scandal cu pensiile militarilor, o frază îmi duduie în minte: „Nu-i faceţi de tîmpiţi, că le daţi circumstanţe atenuante“. (R. C.)”

Nu uitati: azi, duminica, ora 18:00 ,vor fi  50 de minute cu Plesu si Liiceanu. Daca nu ati fost la ultima emisiune, despre prostie, atunci va dau 2 intrebari de IQ de la emisiune :

  1. daca concurezi intr-un maraton si il depasesti pe cel de pe locul doi, pe ce loc esti?
  2. daca concurezi intr-un maraton si il depasesti pe cel de pe ultimul loc, pe ce loc esti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *