Ca de obicei, Andrei PLEŞU este incintator in Cît de universală e universalitatea?
“Cît de raţional este, în acest caz, să ne ocupăm cu elvetizarea Irakului?”
Despre ciorba care a ajuns/a fost “Zece pentru Romania” , Ciorbă de entertainment :
Despre arestarea in America, in Contribuţie la stilistica arestării
“Dar ceea ce face diferenţa faţă de noi, de pildă, este că ditamai guvernatorii merg la închisoare în doi timpi şi trei mişcări. Nu există imunităţi, nu există avize prealabile. Ca orice alt cetăţean, guvernatorul poate fi arestat imediat, fără nici un fel de oprelişte, în baza mandatului dat de judecător.”
Nu reusesc sa-l inteleg pe Lucian MÎNDRUŢĂ in Îmi cer iertare:
“Eu cred că am greşit. Nu ştiu unde, poate într-un singur loc, poate într-o sută”
“Lor le cer iertare. Ştim fiecare pentru ce.”
Despre faptul ca e mai benefic sa plantezi copaci decit sa tai emisiile de carbon, in La Poznan, controverse benefice
M-au ispitit cartile din Omar m’as tuer? . Neaparat de citit.
Un articol bine scris despre conditiile de trai de pe timpul lui Ceasca , in Ce bine era. ce bine că nu mai e!
Oricum, ginditi-va ca am evoluat de la golani la dezaxati , trecind prin actiuni provocatoare si animale…Si ginditi-va daca cineva avea curajul sa faca asta unui prim secretar …si la ce s-ar fi intimplat dupa aceea. Oricum, nu reusesc sa inteleg amenda de 200 de lei …
Cristian Ghinea vorbeste despre Grecia, in O ţară aflată în cădere nervoasă, dar nu stiu de ce mi se pare ca vorbeste despre RO:
“O poveste de acum cîţiva ani ne poate lămuri mai bine care e problema Greciei. Era pe cînd ţara se pregătea să adopte moneda euro. Oricum întîrziase, pentru că avea un deficit prea mare, inflaţie şi datorii la fel şi o monedă care se devaloriza mereu. A adoptat moneda comună măsluind cîteva cifre statistice, lucru descoperit mai tîrziu la Bruxelles. Cum contextul extern părea favorabil unor reforme, Guvernul s-a gîndit să caute o soluţie pentru sistemul de pensii. Care era falimentar, cu pensionari mulţi în comparaţie cu angajaţii, vîrsta de pensionare mică şi creşteri politice de pensii. Dacă vi se pare cunoscut nu e pentru că logica sistemului de pensii lucrează împotriva grecilor sau a românilor, ci pentru că aşa ajung popoarele care cred că pensia se plăteşte singură, asta fiind treaba statului, “că d-aia e stat”. Aşa că au făcut o comisie de tehnocraţi care să propună soluţii. Iar soluţiile nu sînt multe, de obicei: creşterea vîrstei de pensionare, îngheţarea creşterilor, administrarea privată şi investirea unei părţi din banii de pensii. Înainte de a da publicităţii raportul, comisia a fost demascată de presă ca făcînd parte dintr-o conspiraţie capitalistă împotriva bunilor greci, opoziţia a considerat Guvernul criminal, Guvernul a dat înapoi şi a spus că mandatul comisiei oricum era neclar (deşi Guvernul o mandatase). Cînd comisia a publicat concluziile, nimeni nu contesta statea de fapt, dezastruoasă, dar dezbaterea era despre cît de ticăloşi sînt tehnocraţii.”
Ma gindesc ca la noi ar fi mai simplu sa urmam exemplul Poloniei
Stii si cu Ceausescu asta, e foarte limpede si confortabil sa zici ca toate ineptitudinile si incompetentele celor mai variati functionari din vremea comunismului sunt "ale lui Ceasca".
Nu cred eu ca Ceausescu l-o pus pe securist sa omoare femeia, nu cred nici ca Ceausescu i-o prasit pe prosti.
Mai cinstit imi pare a spune ca noi pe vremea lui Ceausescu eram niste mizerabili si execrabili, si nici azi nu ne merge mult mai bine.
Imi place sa vad cum Romania inceteaza sa imi mai povesteasca "cum era" si incepe incet incet sa recunoasca "cum eram"