Andrei Plesu resimte durerea despartirii definitive de Marin Tarangul : “Ultimul mesaj pe care l-am căpătat de la el era o invitaţie într-o mică insulă grecească, unde să stăm, în sfîrşit, de vorbă. N-am reacţionat. Eram „ocupat“. Aveam „obligaţii“. Mi se părea – cu nesimţirea iresponsabilă a vieţii curente – că nu e nici o grabă. Această ultimă conversaţie îmi va lipsi în chip dureros. Contez pe arhipelagurile de dincolo, unde nici o întîlnire nu se mai poate rata pentru că nu există obligaţii şi termene.” . Imbratisati-va parintii si prietenii!
Mircea Vasilescu povesteste de Democraţie de ţaţe : “Cîteva dintre strigăturile de la aceste manifestaţii au demonstrat, fără nici o îndoială, că ne scăldăm în mitocănie publică (ba unii se mai şi simt mîndri s-o afişeze): „Unul mic şi unul chior şi-au bătut joc de popor“; „Boc, Boc şi ai lui să se ducă dracului“. Mai întîi, aceste vorbe au fost strigate la megafon de vreun „lider“, apoi repetate în cor de cei prezenţi. Iar poliţiştii au strigat în faţa Palatului Cotroceni „ieşi afară, javră ordinară“. Asemenea formule sînt dincolo de orice revendicare sindicală, dincolo de orice îngrijorare privind „coşul zilnic“: arată doar un nivel foarte scăzut de civilizaţie. Încercarea liderilor sindicali de a explica totul prin „disperarea“ oamenilor e şi mai jenantă. Nu numai pentru că există, totuşi, limite ale decenţei peste care e inacceptabil să se treacă, dar şi pentru că, indirect, confirmă că acesta e nivelul, acesta e limbajul prin care sindicatele ştiu să se exprime în public. După care, totul devine explicabil la televizor. Aici sîntem – într-o democraţie de ţaţe certăreţe care se spurcă şi se bruftuluiesc în faţa porţii. “ . Observatie : Sindicatele ? probabil 90 % din tara…
Gabriel Giurgiu are iarasi un articol interesant despre comparatie ROmania – EU E drept că…
Mihail Neamtu intreaba retoric : “Putem finanta din banii unei populatii active, minoritare in planul muncii, nu mai putinde opt posturi mass-media(TVR1, TVR2, TVR3, TVR Cultural, TVR Info, TVRi, pe linga alte 4-5 studiouri teritoriale)?”
(nu am gasit linkul, dar articolul se numeste “Drepturi naturale(individuale) si nevoi tertiare(colective)”