Andrei Plesu ne propune 3 etape ale iubirii (Un gînd rapid despre iubire ). Marturisesc ca am ajuns la un fel de seninatate, nu la a treia etapa…Dar mai am , probabil, de asteptat…
Michel Rocard argumenteaza taios in Declinul şi prăbuşirea Europei politice : “O serie de decizii luate în ultimii cîţiva ani în Europa au reuşit să mă alarmeze. Prima a constat în impunerea regulii unanimităţii la nivelul Uniunii Europene în ceea ce priveşte deciziile de politică externă sau folosirea forţei militare în alte scopuri decît cele umanitare. Fiindcă toată lumea trebuie să fie de acord, nu se ajunge la nici un acord. Drept rezultat, Europa nu poate dezvolta o politică externă comună. A doua hotărîre alarmantă a fost cea care a limitat bugetul Uniunii la numai 1% din produsul intern brut al statelor UE, împiedicînd astfel orice iniţiativă comună importantă în cea mai mare parte a ultimului deceniu. Cea de-a treia hotărîre vizează veto-ul britanic în cazul propunerilor lui Jean Luc Dehaene şi Jean Claude Juncker pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Cînd ultimul „nu“ britanic a fost pronunţat, eu am anunţat cu tristeţe moartea Europei politice, declaraţie care mi-a atras critici dintre cele mai dure, inclusiv din partea prietenilor.”
Iar Sever Voinescu(Rusia, între Take şi Grigore) se fereste de prietenia Rusiei( nu am idee ce inseama aceasta): “Pentru moment însă, cred că, dacă preţul prieteniei Kremlinului este independenţa energetică a României, e prea mult. Nu merită plătit.”
Andrei Manolescu(Româniile suprapuse )_ se crede pe timpurile comunismului : “Se credea stăpîn absolut pe propria arendă şi se simţea batjocorit în dreptul lui sacru, motiv pentru care părea în stare să facă moarte de om.” . Pai – chiar ESTE stapin peste propria arenda, pentru care a platit niste bani, nu ? Si chiar e dreptul lui ! Ok, moarte de om probabil ca e o exagerare … dar faptul ca altul iti calca in picioare, la propriu, proprietatea (chiar si vremelnica) ESTE un motiv de suparare…
Maria Iordanescu argumenteaza asa cum mi-as fi doreit sa o fac si eu, cind am vazut prima emisiune cu supernanny .Daca aveti copii, cititi neaparat Războinica luminii !
Cristian Ghinea argumenteaza convingator Cît va putea UE să refuze Moldova? . Acum intrebarea este, dupa parerea mea, cit va putea Moldova sa continue ?
Si tot Sever Voinescu argumenteaza neconvingator despre Închiderea minţii României : “Numai că, în opinia mea, marea performanţă a şcolii nu e deloc cuantificabilă. Cîte caractere a produs, cîte suflete a modelat, cîtă înţelepciune a inoculat – aşa ceva nimeni nu poate măsura vreodată.” Despre caracter + suflet : sunt cei sapte ani de acasa , nu de la scoala… Iar intelepciune – asta e mai greu … Cum ar evalua dnul Voinescu cine e intelept in Guvernul Romaniei si cine nu ?