Intimplari din tren

E rau cind autoritatea incearca sa profite de puterea ei. E la fel de rau cind oamenii incearca sa profite de legi.

Eram in tren spre Predeal. Controloarea vine si cere biletele. O persoana de virsta a treia ii arata buletinul si biletele. Trebuia sa mai aiba si cuponul ( de pensie ?). Nu il avea. De aici, discutii pe ton crescator de la persoana la controlor – ca

  1. Nu trebuie neaparat sa aiba – a cumparat biletul ( nu, trebuie sa aiba si cuponul )
  2. A mai circulat la fel si nu i-a cerut nimeni ( irelevant)
  3. Ca e bolnava de depresie si ca nu trebuie sa se enerveze ( controloarea vorbea linistit – persoana respectiva incepea sa urle)

Pina la urma, persoana a inceput pur si simplu sa urle  – nu exagerez aici. Controloarea a plecat ( cu biletul ? buletinul ? habar nu am) si a spus ca in statia viitoare o sa vina politia . Persoana s-a ridicat de pe scaun si a mers dupa controloare. Aceasta i-a spus sa nu o atinga /  tina .

Pina la urma, persoana s-a asezat pe scaun si de aici au inceput cu teoria nedreptatii sociale .

Cind a venit politia, persoana a descoperit ( oare ?) ca avea in geanta si cuponul si totul s-a linistit. Aparent, pentru ca controloarea urma sa fie data in judecata pentru ca … ( nu am inteles /  nu am retinut)

Era altcineva care s-a oferit ca martor pentru judecata – si am vorbit si eu cu politia ca si eu sunt martor, dar de partea cealalta – a controloarei. Nu facuse altceva decit sa ceara actele – iar persoana respectiva sa inceapa sa urle , fara sa le dea – deci fiind in culpa.

Faza tare este ca persoana auzise ca si eu vreau sa fiu martor , asa ca a venit la mine sa  ma intrebe daca sunt martor. I-am spus ca da, insa de partea cealalta. A avut 2 comentarii interesante:

  1. Si Isus a fost prigonit
  2. De la inceputul calatoriei cu trenul m-am uitat la ea agresiv( eram pe alte locuri , pe alte intrinduri si nu puteam avea contact vizual …)

Mda – e usor de abuzat de privilegii – ca si de drepturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *