George Butunoiu versus Ovidiu Nahoi

Nu stiu daca titlul ar fi mai potrivit

George Butunoiu versus Ovidiu Nahoi sau ce inseamna 1000 de Euro salariu pentru un profesionist

ori

George Butunoiu versus Ovidiu Nahoi sau cum sa te imbeti cu apa rece.

Oricum, faptele sunt urmatoarele:

George Butunoiu trimite un anunt in care scrie:” sunt in cautarea unui manager care sa conduca o cunoscuta organizatie cu un buget anual de 6 Mil. €. Candidatii trebuie sa aiba expunere si experienta relevante in domeniul culturii, sa aiba experienta manageriala si de corporate & public affairs, sa cunoasca bine mecanismele de finantare, sa vorbeasca cel putin doua limbi straine, dintre care engleza foarte bine. Salariul este de 1,000 Euro/ luna.” .

Sa repetam: o mie versus 6 Milioane.  Dupa care scrie si un blog post despre asta:http://www.georgebutunoiu.ro/blog/index.php/2014/02/02/romanii-se-simt-insultati-de-un-salariu-de-1000-de-euro/ . Si , pe deasupra, “au ajuns la mine si cele mai frumoase CV-uri pe care le-am primit eu in cei mai mult de 20 de ani de cand fac recrutare.”.

Ma bucur ca sunt multi romani care vor sa administreze o organizatie cu un buget de 6.000.000  cu un salariu de 1.000.  Ma bucur ca exista “Oameni civilizati si educati, cu doctorate serioase, unii cu cariere stralucite, atat in mari corporatii multinationale, cu salarii cu mult, mult mai mari decat amarata aceea de mie de parai, cat si antreprenori, angajati la stat, scriitori sau artisti boemi.” . Dar oare sunt cea mai buna alegere? Oare isi doresc sa faca voluntariat ? Oare organizatia respectiva nu putea profita dind un salariu mai bun pentru un job full time? ( ma indoiesc ca cineva cu doctorat serios ( ma rog , GB spune serios) si/sau cariera stralucita si/sau un salariu mult mai mare se duce sa stea pe 1000 de Eur  salariu ).

Dar sa il ascultam si pe Ovidiu Nahoi,realizator de emisiuni la Money.ro. care scrie in  Dilema Veche, http://dilemaveche.ro/sectiune/ce-lume-traim/articol/poate-justitia-sa-reformeze-partidele : “O mie de euro pe lună pentru un ministru sau pentru un membru al Parlamentului reprezintă foarte puţin pentru orice profesionist care se respectă, indiferent de domeniu. […] Pentru alţii, însă, remuneraţia de ministru sau de parlamentar poate însemna o simplă invitaţie la furat.  “( sublinierile mele in text)

No comment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *