Vrei sa cistigi o carte din Babel? Scrie > 10 cuvinte

E vorba de Nemira, http://www.nemira.ro/blog/invitatie-la-experiment-si-noutati-pentru-bloggeri . Are 2 oferte pentru cartile de la Babel :

1) trebuie sa scrii un post pe blog despre o carte din Babel- trebuie sa aiba > 400 cuvinte, blogul sa aiba ceva vechime (> 2-3 luni, parca)

2) Organizezi un concurs pe blog – de literatura contemporana – si 3 oameni primesc o carte din Babel

Asa ca – pun si eu concurs aici, cu regulile :

1) Scrii un comentariu > 10 cuvinte ( cu tot cu titlul cartii ) despre o carte buna de literatura contemporana pe care fie ai citit-o , fie vrei sa o citesti- si argumenteaza de ce e buna.

2) Primul care scrie primeste by default 1 carte

3) Ceilalti o sa-i decid eu – dupa cum imi plac comentariile lor.

4) Daca sunt < 4 comentarii, sunt cistigatori fara probleme.

Succes!

9 thoughts on “Vrei sa cistigi o carte din Babel? Scrie > 10 cuvinte

 1. “Platon şi ornitorincul intră într-un bar…Mic tratat de filosdotică”, de Thomas Cathcart şi Daniel Klein. Este tot o carte de la editura Nemira si este absolut savurosa. Ea trateaza filosofia intr-o maniera moderna, fara a fi terna si greu de inteles, asa cum ni se parea in scoala. Cartea ne introduce in fiecare capitol al filosofiei clasice sau moderne prin bancuri si glume, devenind asa de suculenta incat ne miram ca nu am inteles-o pana acum. O carte de recomandat.

 2. Cititorul lui Bernhardt Schlink este o poveste despre sentimentele variate pe care le are un tanar fata de cei care au fost martori ai Holocaustului, inclusiv proprii parinti dar si o poveste de dragoste emotionanta, poate prin simplul fapt ca exista unde nu ar trebui.

 3. Ia te uita…citind inca o data postarea am observat ca de fapt trebuia sa fie un comentariu mai mare de 10 cuvinte si nu mai mic asa cum crezusem initial…si ce m-am chinuit sa scurtez fraza desi mi se parea ciudat:)). Oricum la 10 cuvinte tot n-aveam cum sa ajung. :))

 4. Primul om de Albert Camus este o carte ce incearca sa arate ca dincolo de realitatea unora din zilele noastre exista oameni care incearca sa sa se salveze prin invaturile care le-au primit candva la scoala. Este o carte ce trimite omul spre o meditatie interioara asupra lui insusi, este o carte ce urneste inima impietrita din locul ei nitel mai incolo unde viata e mai umana.

 5. Cateva cuvinte despre "Matusa Julia si condeierul" de Llosa, una dintre cartile mele preferate: un episod din viata scriitorului (casatoria lui cu Julia Urquidi) e rescris si completat de povesti despre viata unui tanar scriitor peruvian, nevoit sa scrie scenarii de seriale radiofonice pentru a-si castiga traiul. Roman de dragoste si roman despre scris, "Matusa Julia si condeierul" e si una dintre farsele cele mai distractive pe care le-a jucat vreodata un scriitor cititorilor lui. N-ar fi frumos sa dezvalui poanta – cititi cartea, mie mi-a dat un motiv excelent sa rad de mine insami.

  PS – sper ca mai e deschis concursul, m-am luat cu altele si abia acum am ajuns sa raspund.
  PPS – si eu pricepusem la inceput ca trebuie rezumata o carte in 10 cuvinte :)

 6. OK, cistigatorii sunt :
  Ene Stefan
  Diana
  Adina B
  Premiu de consolare pentru Irina – o carte de Michael Crichton din partea mea – daca este din Bucuresti- sau reuseste sa aiba pe cineva in Bucuresti cu care sa ma intilnesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *