Ilion

, image

Asa cum am scris, am participat la o promotie (terminata…) si am cistigat/cerut Dan Simmons – Ilium ( editura a fost prompta – bravo , Nemira! – dar cartea tot nu a fost gratis – m-a costat 4 lei – ma rog, fata de 52 )

Autorul incearca o contopire a cartilor/mitologiei grecesti cu viitorul – dar adevarul este ca Zelazny o facea mai bine.

Actiunea e pe 3 planuri(am observat ca asa e cool zilele astea)din care doar 2 se intrepatrund cu adevarat- pentru cum vine Odiseu in lumea eloilor trebuie citita, bineinteles, continuarea.

Daca nu ati citit Shakespeare, ceva Proust, HG Wells si Iliada (macar in traducerea lui Mitru) – nu stiu cit succes va avea cartea. Pe deasupra, vrea sa iti bage cu forta pe git Shakespeare  -dar nu are talentul lui Umberto Eco in Numele Trandafirului.

Pe deasupra, explicatia cartii (dpdv SF) este catalogata de catre unul din personaje “timpita”. Corect!

Ma intrebam daca merita citita ? Da… daca nu ati mai citit un SF de mult. Dar cam ramii cu un gust amarui la sfirsit – si totusi astepti sa vezi cum integreaza pe Odiseu in partea a 2-a.

Link nemira, link wikipedia,  link amazon Ilium

2 thoughts on “Ilion

  1. Nu am citit-o inca, dar am impresia ca Ilion ar fi o continuare ceva mai abstracta a miniseriei celor 4 carti cu Hiperion si Endymion a aceluiasi autor. Care serie mi s-a parut grozava, o confluenta de Fundatia si Dune.

    Sa citesc Ilion, sa nu citesc…? Nu as vrea sa-mi stric parerea buna despre autor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *