De ce scriu pe blog

Ma uitam la cearta intre Hotnews si Realitatea pe tema “cine e primul” aici , apoi replica si raspunsul aici ( ma rog, cica e de bon ton sa il nominalizezi pe zoso , si sunt convins ca discutia o sa ia proportii) . E clar ca problema nu e de audienta, ci de bani : cine cistiga mai mult din reclama si/sau alte chestii(probabil notorietate… dar incepe sa ma depaseasca usor discutia)

Si am inceput , normal, sa imi pun problema de ce scriu pe blog. Incepusem cu un blog de programare, format initial din linkuri, si la care am pus, intr-un final, reclama. Doar ca nu imi placea pentru ca amestecam in el programarea cu chestii de jurnal personal.Asa am ajuns impartirea in 2 blog-uri .

Revenind la “de ce scriu pe blog”:

Pentru ca m-am obisnuit,de la 12 ani, sa imi tin un jurnal  ( e adevarat ca acum nu notez pe blog si fantasmele ce imi trec prin creier  -dar asta din cauza ca nu am modificat dasblog sa fie si criptat)

Pentru ca imi place sa invat pe altii (blog-ul de programare, mai ales ), iar faptul ca pun reclame cred ca e o plata minora pentru rezolvarea unei probleme .

Pentru ca mi-am dorit sa devin scriitor (in particular, de SF-uri ) si e un exercitiu bun sa scriu macar 2-3 rinduri intr-o zi( ma rog, e o dorinta , nu o realizare)

Pentru ca imi pot revarsa frustrarile intr-un mediu controlat de mine.

In mod sigur, nu o fac pentru audienta ca scop(desi nu ar fi rau sa am 10^5 vizitatori) si nici pentru bani ( desi, iarasi, nu mi-ar parea rau daca as putea trai din asta).

Tu, mon semblable, — mon frère , de ce scrii pe blog-ul tau ?

One thought on “De ce scriu pe blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *