Telefoanele si corespondenta electronica vor fi interceptate si arhivate

 

Se face azi mare ison ca vor fi interceptate si pastrate telefoanele si corespondenta electronica. Pentru telefoane – nu stiu ce sa zic – e intr-adevar o problema – dar sa si asculti zeci de ore de convorbiri e o problema ( desi probabil ca exista soft-uri automate de recunoastere a pattern-urilor de cuvinte)

Dar pentru email nu mi-as face probleme de cind exista PGP – il incercasem si eu prin  anii 2001- 2002 parca si mergea foarte bine.

L-am cautat din nou pe internet si iata ce am gasit :

PGP free : http://www.pgp.com/downloads/desktoptrial/desktoptrial2.html  sau

Acum scrie el trial  -  dar e trial pentru PGPDisk si inca citeva – dar restul ramine free :

“After the 30-day trial, the resulting functionality is licensed on a Perpetual basis solely for personal, non-commercial purposes. Any attempt to disable these limitations or modify the software is illegal and prohibited by law.”

Iar the resulting functionality  este :

“PGP file encryption and signing, PGP Zip, “Current Window”, and “Clipboard” functionality will continue to allow encryption, and you will still be able to use the decryption capabilities for all PGP Desktop Trial product functions, thus ensuring that any encrypted data remains accessible.”

Mod de instalare pentru versiunea free il gasiti aici http://www.spywarewarrior.com/uiuc/ss/pgp8fw/pgp8fw.htm

Daca e cineva curios cum functioneaza, poate citi aici , http://en.wikipedia.org/wiki/Pretty_Good_Privacy sau poate se ofera cineva sa il instalam si sa schimbam mesaje de email sa vedem practic cum functioneaza …

4 thoughts on “Telefoanele si corespondenta electronica vor fi interceptate si arhivate

  1. Ceva imi spune ca zvonul bate legea. Conform legii nu se vor intercepta convorbirile si corespondenta electronica ci doar datele de billing pentru telefonie (de la numarul A catre numarul B cu o durata de x secunde) cu posibilitatea de identificare a abonatilor care detin numerele de telefon in cauza, iar pentru email se vor retine doar headerele (de la, catre, ora; posibil si marimea mesajului, dar de asta nu sunt sigura).

    Paranoia in floare, alimentata de "jurnalisti".

    p.s. PGP-ul nu cripteaza (evident) decat body-ul unui email, de headere este nevoie pentru a face mesajul sa circule :)

  2. Da , ai dreptate…Dar, la cita tevatura s-a facut prin televiziuni – si la cit de paranoici sunt romanii(pe buna dreptate, oare?)- am zis ca nu strica sa mai afle lumea ca se poate face criptare free…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *