Disclaimer 1 : Scriu din perspectiva unui IT-ist – asa ca s-ar putea sa nu fie cele mai bune pentru un non-IT.
Disclaimer 2 : e un post mai vechi – si pe care l-am gasit acum .NU mi-am schimbat de curind job-ul – si nici nu am de gind.
Ce am facut de fiecare data in prima luna la un servici nou:
- Cer documentatie – orice fel de documentatie despre proiectele in curs. Orice ar fi de citit despre “bucataria” interna a firmei
- Cind imi primesc PC-ul, deschid un fisier pe desktop cu titlul “Imbunatatiri” – si scriu orice mi se pare ca ar trebui imbunatatit.
- Vorbesc cu seful (de obicei, cel/cea de la interviu ) si il intreb ce ar vrea sa fac/rezolv in luna curenta . Si insist / astept un raspuns specific!
- Incerc sa vad care din colegi are drepturi de admin pe retea – pentru ca , mai devreme sau mai tirziu, o sa am nevoie de el.Si e bine sa il cunosc/sa ii cunosc nevoile inainte sa ii cer ceva.
- Aminteste-ti ca ai 2 urechi si 1 gura – deci ar trebui sa asculti de doua ori mai mult decit sa vorbesti ( nu prea e greu pentru un IT introvertit, de obicei)
- Incearca sa tii minte numele persoanelor pe care le intilnesti, repetindu-le numele cind se prezinta
- Incearca sa ajungi la timp – chiar daca ajungi in avans primele 3 zile pentru ca ti-ai planificat mai mult timp
- Daca nu inteleg, intreb . Proverb chinezesc de tinut minte : “Cine intreaba, e prost 1 data. Cine nu, e prost pe vecie”
- Tin un carnetel cu ce ai facut ziua respectiva / si ce o sa ai de facut a doua zi.
- Incerc sa cunosc cit mai multa lume – oricum o sa ma ingrop 90% din timp in birou.
sunt niste sfaturi bune pt. cineva de exemplu ca mine care nu are experienta de munca,care mai crede in distractie zi de zi :D,un remy pana dimineata,un gratar luni,unu joi….ca de ne pregatim pt. weekend si in weekend am uita ce gust are,sa petrecem cu toti impreuna … prieteni…hmm deviez de la subiect.
deci eu am 24 de ani si inca mai cred oarecum ca tot ce zboara se mananca ma mai "lovesc" cateodata de cate ceva si ma trezesc,cam violent dar asta e viata domle`…:).aceste sfaturi le`as putea numi si idei ca poate nu orice firma practica o astfel de politica,acestea te indeamna sa scoti ce e mai bun din tine oarecum si sa te indrume spre un drum al realizarilor profesionale si a cunoasteri.a formari tale ca om …..oarecum.