Sa citez din articolul lui Dragos:
“Cel mai mare atu al OpenSuse este utilitarul de management al sistemului, Yast”( incepem bine… deci un ATU al OpenSuse … nu o scula obisnuita). Dar sa citim( citam) mai departe
“Acesta permite instalarea, configurarea si administrarea pachetelor software”( deja o functionalitate avansata…)
“Practic, prin intermediul unei interfete grafice se poate administra integral, centralizat, atit sistemul de operare, cit si aplicatiile care ruleaza sub acesta.Pentru cei deja experimentati, obisnuiti cu editarea fisierelor de configurare sub Linux, Yast poate deveni extrem de iritant, deoarece nu se impaca foarte bine cu modificarile manuale” – In lumea Windows, am spune fie ca programul nu ia in considerare toate optiunile, fie ca e plin de bug-uri. Oricum, nu isi face treaba decit la un minim necesar … dar e un ATU .
Asa ca va urez, dupa cum zice Dragos la final, “Mult succes!” – la configurari
Dragoș e „debianist” dacă țin bine minte. Deci e f. posibil ca fraza cu „cel mai mare atu = Yast” să fie o ironie =))
Ironie la adresa unui Linux din partea unui fan Linux ? M-as mira… dar s-ar putea sa ai dreptate.
YaST nu este "un Linux", nici pe departe. Este doar un software ajutător pentru alte bucăți de software ce vin împreună cu kernelul Linux. Nici SUSE nu este "un Linux" ci e doar una din multele distribuții de software open-source împreună cu kernelul Linux. Malițiozitatea ta este total nejustificată.
Și da, "fanii" Linux, așa cum le zici, se mai și ironizează între ei. Face parte din farmecul ‘bazarului’ Open-source 😉
Yep
Yet Another Setup Tool, da pot sa spun ca mie YAST mi-a placut, a facut SUSE mai usor de pus… Ca are "features" se mai intimpla.
Si totusi intre distributii si builduri care e adevaratul Linux?