Doua pareri

1.Despre Software Engineering Manager , “in viziunea lui Crossover”  (https://www.linkedin.com/pulse/un-semnal-pentru-pia%C5%A3a-de-cine-%C3%AEl-recep%C5%A3ioneaz%C4%83-sorin-zavelita ) :

“Software Engineering Managerul – în viziunea Crossover – este cel ce îşi proiectează şi construieşte de la zero propria echipă globală virtuală compusă din arhitecţi, dezvoltatori şi testeri de software, pe care apoi o gestionează zi de zi, o motivează şi monitorizează pentru a-i îmbunătăţi productivitatea, eficienţa şi calitatea rezultatelor.

El este cel responsabil, în faţa clientului, de calitatea şi cantitatea rezultatelor livrate de echipa sa, precum şi de respectarea deadline-urilor agreate şi asumate.

La Crossover ne aşteptăm ca unui manager de echipe de dezvoltare software să nu îi lipsească îndemânarea practică, dexteritatea ce rezultă din anii de experienţă practică de lucru ca senior developer (hands-on experience).

Are nevoie să fie la zi cu tehnologiile şi limbajele de programare de bază (Java, .NET, Cloud, NoSQL) deoarece trebuie să înţeleagă aprofundat şi să revizuiască cu uşurinţă codul pe care dezvoltatorii din echipa sa îl scriu (cod review).

E de dorit să nu-şi fi pierdut automatismele bune, viteza de lucru ca dezvoltator, calitatea de a scrie şi revizui cod, să se fi menţinut activ şi în formă ca profesionist pe partea creativă de execuţie.” ( gata citatul, uf!)

In afara de faptul ca trebuie sa aiba “viteza de lucru ca dezvoltator” ( scrie si cod, probabil!)nu reusesc sa inteleg de ce lipseste din enumerare faptul de a fi un bun UX / UI specialist + DBA pentru BD relationale . Ca altfel le face cam pe toate…

2.Talks by Softbinator , https://www.facebook.com/events/1613650625613183/ 

 

Am ajuns pe la sfirsitul primei parti . Era despre”

Valentin Radu → How to write the code of your own life
Unfortunately, there is no stack overflow for life. You cannot copy-paste a script for every situation you encounter in your life and solve problems with it. In real life, there are many sources of information and ways to stay connected.
In this session, Valentin Radu will share some shortcuts about how to code in real life, how to choose the right paths, how to realize if it is worth to be an entrepreneur or an employee and what tech opportunities are in this current context.” .

Si , cum ziceam, la sfirsit era un mesaj de genul “corporatiile iti maninca timpul – pe cind daca faci ce iti place vei fi fericit “. Intr-o expresie scurta: “Groaznic!”

A doua prezentare a fost tehnica – din pacate , doar istorica si fara exemple. Ar fi putut fi interesanta daca avea si niste aplicabilitate aratata…

 

Stiu ca pare un parti-pris – insa imi dau seama ca evenimentele de la ADCES ( http://www.meetup.com/Bucharest-A-D-C-E-S-Meetup/#past ) sunt mai terre-a-terre – cu exemple de cod si lucruri care iti folosesc ca programator ( ultima a fost despre Optical Character Recognition in .NET si despre Jet Brains tools)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *