Date Deschise

 

Am participat la hackhatonul de programare de la Fundatia Soros cu Datele de la http://data.gov.ro/dataset/firme-inregistrate-la-registrul-comertului-pana-la-data-de-03-februarie-2014 

Ce parere aveti daca le parsam si le dam REST inapoi ? Dar am nevoie de toti care vor sa se bage la asa ceva. Sunt doar 103 fisiere. Trebuiesc parsate, bagate intr-o BD si gata. Dupa care se pot face corelatii ( numar de firme pe un judet versus numar de paturi in spitale versus populatie versus…)

 

Si inca ceva: Daca cineva stie sa faca harta romaniei si sa bage in centroizii judetelor in mod programatic date ( de exemplu, sa coloreze harta sau sa buna un bar de o dimensiune data ) – va rog sa ma contactati. Am nevoie.

 

Revin: Ce parere aveti daca parsam toate fisierele de la http://data.gov.ro/dataset si le bagam intr-o BD si le oferim acces REST ( WCF, RSS, etc) la toti programatorii?

2 thoughts on “Date Deschise

  1. Ca si exercitiu e interesant, dar ca sa ajunga ceva ce poate fi folosit de toti programatorii apar si alte probleme – hosting, import periodic de pe site-ul respectiv, cum se detecteaza ca o firma a fost stearsa din sursa de date, cum se evita sa se faca import in timp ce cei de la data.gov.ro scriu in fisierele respective, daca au un naming scheme cat de cat predictibil.. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *