Lectii invatate de la hackathon teamnet

S-o luam cu desfasurarea : Incepeea la ora 17, dar nu am intrat pina la 18 – nu imi place sa stau la coada.

Am fost cu Alexandru Badita – el avea o idee de proiect, eu nici una – dar a lui suna bine.

A fost cam plictiseala la inceput – si am cautat alti oameni cu idei interesante si care sa foloseasca VS – ca nu o sa ma apuc de php…

Am vorbit cu organizatorii – si au dat anunt de matrimoniale – asa ca m-am facut cu inca 3 baieti care aveau o idee cu google maps – dar, din pacate, nu stiau API-ul. E cam greu – asa ca am luat ideea lui Alexandru si am facut-o.

Ideea este simpla: Aplicatie duala Web+Phone – de pe partea de Web poti seta trimiterea emailuri la o anumita data. De pe aplicatia Phone citesti daca ai ceva de trimis si trimiti.

De exemplu, de Sf. Andrei, trimiti email la toate persoanele care se numesc Andrei.

Simplu de zis – mai greu de facut. Am reusit impreuna cu Cristian Chirila , Popescu Mihai-Tudor , Cristi Vasile si, bineinteles, Alexandru Badita  sa terminam aplicatia si sa fie functionala – gasiti codul la https://github.com/alexandru360/WinDeskMobileSms . Infrastructura este un mix intre un site web( facut in php!) , appharbor pentru WCF si baza de date(MySql!) si aplicatia Windows Phone 7.1 care se afla doar pe github ( poate facem si Android si iPhone –se baga cineva?)

Eu am stat pina la 1 noaptea, m-am dus acasa, am dormit , am programat din nou de acasa( Team Viewer este bun) , am ramas cu copiii( nevasta-mea pleca la Paris de dim), am fost la film cu eu ( Hotel Transylvania – bunut), m-am jucat cu copiii, am venit la hackaton inapoi( copiii  s-au jucat cu Wii si ping-pong), am prezentat aplicatia (regret ca nu am spus numele celor cu care am conceput aplicatia in timpul prezentarii– avusesem de gind, dar am uitat) si am plecat cu copiii la Tera Park. Da, destul de incarcat programul.

 

Si acuma , punctele principale:

  1. Pierzi timp daca nu vii cu proiectul de acasa si cu echipa – dar nu poti sa cunosti pe altii
  2. Cel mai important este sa reusesti sa coalizezi oamenii si sa treci de primele hop-uri – ca , de exemplu, pe numele cui se va inregistra proiectul – eu am insistat sa fie Alexandru –doar era a lui.
  3. Cel mai greu este sa faci comunicatia intre diversele proiecte – am stat pina la 1 noaptea sa facem cumva sa comunice aplicatia WindowsPhone cu serviciul WCF. Pina la urma am reusit!
  4. Chiar daca aveti programatori care, aparent, nu se leaga de aplicatie-  nu disperati. O sa gaseasca ce sa faca.
  5. Fiecare programator are cite un site web pe care il poate folosi – si putem astfel face aplicatia si sa o siv edem.
  6. Daca te impiedici de ceva in aplicatie-  nu dispera. Gasesti o metoda alternativa.
  7. RedBull si cafeaua te tin treaz ,

Au mai scris despre hackaton:

  1. http://aurasmihai.ro/2012/10/proiectele-de-la-hackathon-care-mi-au-atras-atentia-si-castigatorii/
  2. http://www.cipy.ro/internet/live-blogging-hackathon-2.html
  3. http://tudorsandu.ro/blog/2012/10/27/me-hackover-hackathon/
  4. http://www.nwradu.ro/2012/10/live-hackathon-hackover-2012/
  5. http://laptopnews.ro/hackathon-hackover-2012-si-laptop-urile-folosite-de-programatori-foto.html
  6. http://www.facebook.com/hackathon.ro sau http://www.hackathon.ro/

Nu o sa reusesc probabil sa ma duc la Hakatonul MS  http://zoli.herczeg.ro/2012/10/26/hai-la-wowzapp-cel-mai-mare-hackaton-de-pe-planeta/ , fiind la Iasi de vineri dimineata. Dar duceti-va . O as aveti parte de clipe interesante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *