De ce scriu mai bine sau mai prost

Vreau sa raspund la un blog post de pe Ronua(nu merge acum site-ul, dar o sa pun linkul ASAP)  , care ma acuza ca scriu cod de care ar trebui sa imi fie rusine

In primul rind sa spun de ce scriu aici  :ca sa am o ocazie sa impartasesc experientele mele. Nu sunt un programator foarte bun ( poate nici macar unul bun ? ), dar sunt un programator care invata. Iar acest blog este modul meu de a invata cum sa scriu ca sa explica altora ce am facut. Bine, rau – am facut si, daca il pun pe blog, inseamna ca sunt mindru de el .

In al doilea rind, de ce blog-posturile sunt inegale: e normal. Ginditi-va ca sunt un om obisnuit, cu chef sau nu de scris  -dar care vrea sa scrie un post pe saptamina referitor la programare. Bun, rau – vreau sa scriu.

In al treilea rind, rezolvarea este simpla , daca nu va place : fie oferiti-mi feedback, fie nu mai cititi ce scriu eu. S-ar putea sa pierdeti ceva – totusi, nu e sigur. Pe de alta parte, trebuie sa ne potrivim – mie imi placeau mai mult blog-posturile lui Hanselman cind era la Corilian decit acum, cind este la MS.

In al patrulea rind, va multumesc pentru atentia cu care mi-ati urmarit rindurile si va invit sa faceti un comentariu fie aici, fie la http://msprogrammer.serviciipeweb.ro/2010/08/09/project/

Cu stima

Andrei

One thought on “De ce scriu mai bine sau mai prost

  1. Sint multi factori care influenteaza calitatea si "aroma" si consistenta codului unui programator. In plus, nu sintem doar programatori, mai avem si alte roluri, mai mult sau mai putin glamorous, care toate trebuie indeplinite. Au fost cercuri in care eram privit ca un zeu al softului si altele in care ma simt ca un junior programmer prea prost ca sa pot intelege cum gindesc geniile de linga mine.

    Tu, in ochii mei, ai o valoare mare pentru ca sustii o comunitate, ceva pentru care te invidiez, pentru ca nu mai am nici resursele si nici pasiunea de a o face. Chiar daca nu ai coda nimic, ai tot respectul meu.

    Cit despre calitatea codului, atita timp cit scrii mai bine decit acum un an, inseamna ca e bine. Apropos de Hanselman, el intotdeauna a sugerat ca un programator bun citeste codul altora. Respect pentru cei care scriu niste cod pe care sa il pot citi, fata de unii care doar il critica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *