NCover 2.0

Auzisem de NCover – dar nu avusesem posibilitatea sa il pun la lucru.

De ce vroiam sa il folosesc ? Simplu: aveam teste automate (NUNIT) pentru proiect –unele cu Baza de date, altele fara. Ceea ce vroiam sa aflu este cit de mult acopar din codul sursa – adica cit de mult testele sunt complete.

OK – citind putin a inceput sa devina evident cum sa il folosesc – desi are o curba initiala de invatat de vreo 5 minute(nu e evident)

Primul lucru, daca vreti sa il folositi cu NUnit, este sa incercati sa rulati proiectul NUnit din consola, ceva de genul

nunit-console “<fisier.nunit>" 

( daca vreti, puteti continua linia cu  /include=categorii_de_teste )

Daca a rulat OK ( adica fara erori… ) acum putem configura NCover . Porniti NCover Explorer, apasati CTRL+N si o sa vi se deschida o fereastra de comanda in care veti introduce calea catre nunit-console iar la application arguments calea catre fisierul NUnit.

071230_Run NCover_active

Rulati si o sa aveti rapid o evidenta in ce proportie codul din clase s-a executat. In plus va puteti uita direct intr-o metoda sa vedeti care cod s-a executat si care nu ( theme Underline mi se pare cea mai buna)

Generarea rapoartelor e buna – doar ca nu lanseaza fisierul htm generat si trebuie sa il gasiti singuri ( de aceea are “Explore coverage folder”)

Un tool exceptional, ce il puteti rula si din command line . Recomandat cu tarie!

2 thoughts on “NCover 2.0

  1. Nu am incredere prea mare in chestiuni gen "code coverage" – decat daca testele NUNIT sunt scrise de un tert (si care sa acopere in totalitate proiectul). Daca NUNIT-urile sunt scrise tot de tine (ma refer in cazul unei companie care isi desfasoara activitatea in domeniul software-ului), foarte probabil ca NUNIT-urile sa fie scrise ca "sa dea bine" la client (eu am intalnit un caz concret). Unde am lucrat inainte, foloseam TFS-ul pentru asa ceva. Mai exact, un scheduled task (in fiecare seara de luni pana joi) facea build si teste. Aici http://blog.iftvio.blogsite.org/Lists/Photos/TFSBuildCodeCoverage.jpg ai un exemplu de output.

    Ai gasit si ceva free pentru asa ceva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *