Cum sa faci un javascript in ASP.NET 2.0 care sa poata sa afiseze ceva pe un alt site

Ok, titlul e cam naspa . Sa incerc sa o iau altfel : Orice site de informatii are un script js prin care alte site-uri preiau informatia(bineinteles, este o chestie de reclama)

Si iar revin la marota mea,www.infovalutar.ro, care avea preluare de curs prin PHP,Java, .NET, Python – dar nu avea prin Jscript (ceea ce majoritatea competitorilor aveau ) . Asa ca am fost fortat sa ma gindesc 😉

OK, imi trebuie un js care sa fie interpretat O chestie simpla era sa fac un js care sa se interpreteze pe server – dar nu aveam chef:

  1. Sa ma rog de fiecare data de hosting
  2. Sa trec js-urile printr-un proces suplimentar( chiar daca stiu ca asp.net verifica existenta tag-urilor si, daca nu sunt, lasa neprelucrat…)

E clar ca problema ar trebui inversata – si anume, avut “ceva” care se interpreteaza pe server care sa intoarca rezultatul . Clara solutia acum : un generic handler, de tipul ashx, care intoarce document.write(“text”);

Doua sfaturi:

  1. Aveti grija sa escapati “ in text , daca ati pus document.write(“text”).Daca nu puneti asa ceva, va afiseaza o pagina goala.
  2. Incercati sa il faceti cit mai generic posibil  – s-ar putea sa aveti nevoie de el si la alte proiecte.

Referitor la 2, eu am obtinut 2 clase:

clsTable – care preia niste stari de tipul cellpadding,backgroundcolor, tdbgcolor etc – astfel incit fiecare sa poa sa isi preia informatia avind culorile/fontul personalizat

clsConnect :ConfigurationSection : care intoarce datele din BD . E deriata din ConfigurationSection  astfel incit sa o pun in web.config(app.config) si sa uit de ea.

Demo gasiti la http://infovalutar.ro/webmaster.aspx . Daca cineva poate crede ca este util, voi posta si sursele

2 thoughts on “Cum sa faci un javascript in ASP.NET 2.0 care sa poata sa afiseze ceva pe un alt site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *