Probleme cu Virtualizare

Am virtualizat online o masina  cu Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2008 . A fost OK, cu exceptia faptului ca isi instaleaza un programel pe masina ca sa faca virtualizarea pe care il dezinstaleaza dupa aceea. Normal ca am facut-o la 19:00 , ca sa nu mai fie nimeni in firma si sa pot virtualiza cu succes.

Perfect, virtualizarea a mers, VHD-urile s-au creeat (cite una pentru fiecare hard disk – foarte cool!)  Am verificat o aplicatie(sa ii zicem ERP) care era acolo – cu  ERP client si ERP administrator de pe masina mea… si a mers OK.

A doua zi de dimineata nu mergea facturarea … Eu eram in metrou – vorbesc cu sefa ( care era acasa, ziua ei libera )si imi spune ca nu poate intra in ERP client si nici ERP administrator. Luam hotarirea sa restartam masina – si tot nu merge.

Ajung intre timp la birou – si ma uit in Event Viewer. In application nimic, dar in System droaie de iconite rosii, printre care 99% cu textul :

Event Type:    Error
Event Source:    SideBySide

Description:
Resolve Partial Assembly failed for Microsoft.VC80.ATL. Reference error message: The referenced assembly is not installed on your system.
For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Durere …

S-a rezolvat cu instalarea a VC++ 2005 redistributable http://download.microsoft.com/download/e/1/c/e1c773de-73ba-494a-a5ba-f24906ecf088/vcredist_x86.exe

Morala : Cind se instaleaza si se dezinstaleaza un program, verifica aplicatiile critice de pe masina respectiva DUPA UN RESTART!

6 thoughts on “Probleme cu Virtualizare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *