Cum sa te testezi un WebSite cu 2 conturi

Pe scurt : foloseste 2 browsere.

Pe lung : e adevarat ca ar trebui facute teste separate pentru interfata – dar , de obicei, eu le fac in BL iar interfata o testez “manual”. Si , avind in vedere drepturile, exista cel putin 2 user-i: (l)user-ul simplu si admin-ul.

Daca e vorba de un site cu autentificare prin usernmae si parola, e destul de simplu – poti face log-off si logon din nou ca celalalt user.

Dar pentru un site cu autentifcare Windows(Active Directory) e un pic mai complicat. Internet Explorer te autentifica automat ca user-ul care esti logat. Doar browser-ul de Firefox te ajuta si iti cere Username+parola. Asa incit , daca le folosesti pe amindoua, si ai si un alt cont de user, poti vedea cum se comporta site-ul tau pe 2 user-i diferiti. Si, avind in vedere ca cookie-urile sunt diferite, e bun si pentru autentificarea forms.

Ca pont: chiar daca esti ispitit sa “ascunzi” niste optiuni in interfata grafica pentru un user mic, nu o fa de la inceput. Lasa-le acolo, pune cod in BL in care arunci eroare ca nu are dreptul, fa un unit test si verifica ca prinzi eroarea. Verifica si in GUI si apoi ascunde-le(visible sau enabled=false)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *