Ajutor la Tutorial .NET 3.5

La fiecare parte a tutorialului( sau aproape ) o sa am citeva chestii pe care trebuie sa le faca cititorul singur.

De exemplu, la cel cu “aplicatii mici de test” am dat ca tema de casa realizarea aceleiasi aplicatii in Powershell. Daca cineva m-ar ajuta sa realizez temele de casa (cu poze despre cum l-a facut) , pot oferi ca recompensa :

 1. Un link pe blog catre blog-ul lui
 2. O revista Sql Server Magazine ( e adevarat, citita….) –daca e prin Bucuresti si ne putem intilni …Prin posta cred ca e mai mare daraua decit ocaua…
 3. Cistigarea proprie de experienta despre cit de greu/usor se scrie un tutorial…
 4. Habar nu am ce si-ar mai putea dori, dar puteti face sugestii rationale.

Ce ziceti ?

4 thoughts on “Ajutor la Tutorial .NET 3.5

 1. "De exemplu, la cel cu "aplicatii mici de test" am dat ca tema de casa realizarea aceleiasi aplicatii in Powershell"

  "Tema pentru acasa : realizati aceeasi aplicatie in Silverlight (Hint :In Asp.NET, pe proiect,dati click dreapta, add new File=>Silverlight application) "

  – Powershell ori Silverlight ?

 2. Am incercat sa fac tema de casa in silverlight, insa intampin unele probleme. Am reusit sa fac o aplicatie Silverlight. Am adaugat in ea un buton si un textblock. Am atribuit un eveniment click butonului. Acum ar trebui ca la apasarea butonului sa caut in baza de date si sa afisez in textblock rezultatul. Credeam ca treaba e simpla, pun o referinta la classlibrary1 si am rezolvat. Insa se pare ca nu pot adauga referinta intr-un proiect silverlight decat la un alt proiect silverlight. Din cate am vazut in urma cautarilor, ar trebui sa fac un webservice si la el sa adaug referinta in proiect. Asta sa fie solutia ? Drept urmare aici am ramas blocat…

  PS. Mi se pare o idee foarte buna asta cu tutorialele ajutatoare din temele de casa. O sa fac tot posibilul sa particip si eu. Recompensa imi va fi experienta castigata din urma tutorialului tau.

 3. Mda… asta era partea tricky in Silverlight. Exact… Adauga un WebService – click dreapta pe proiectul Web, add web service -vezi ca iti genereaza un Hello World – schimba-i numele si cheama inauntru classlibrary1.
  Apoi in Silverlight ai add Service reference(click dreapta pe Reference) si o sa vezi ca ai si un "Discover"
  Succes si tine-ma la curent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *