Dilema veche si SEXUL IN COMUNISM

Plesu vorbeste despre dezamagirea care m-a cuprins cind Vadim a fost declarat al treilea om din stat ca uramre a unei intelegeri cu PDL:”Vadim Tudor stă, vreme de două ceasuri, pe ecranele Realităţii TV, dnii Funar şi Bolcaş sînt mai vocali ca niciodată, şeful statului e “umilit” şi luat peste picior de liderul PRM drept “slab de înger”, gata de sinucidere politică, demn de milă. Iată beneficiile unui gest politic “strict tehnic”, “punctual”, “pur administrativ”. Curat administrativ!”

Pe deasupra, daca ezitam cu cine sa votez, acum sunt ca cetateanul turmentat al lui Caragiale: “Eu… pentru cine votez?.

Cititi despre controversele legate de “femeia egala barbatului” in EU in Despre Parlamentul European: “Ceea ce nu s-a mai spus în dezbateri (poate că nu era destul de “politic corect” pentru sala Parlamentului) este că, între cele 27 de ţări membre, există substanţiale diferenţe culturale. Între egalitarismul nordic şi “conservatorismul” sudic – în care multe stereotipii despre femei şi bărbaţi sînt, de fapt, valori asumate de o bună parte a oamenilor – există deosebiri care nu pot fi anulate printr-o politică europeană unică.”

La italieni (aproape) ca la noi, in Ştiri nebăgate în seamă “* Delict sub apă. În Italia, Gianfranco Fini, preşedintele Parlamentului, a fost observat de ecologişti în timp ce-şi exersa talentele de scufundător marin într-un loc unde scăldatul era strict interzis. A fost condamnat la o amendă de 2000 de euro pentru tranzit, oprire, ancorare şi imersiune. I se mai reproşează că în calitatea lui de înalt demnitar a făcut acest sport ajutat de pompierii care îi ţineau buteliile de oxigen, deşi aceştia ar fi fost mai necesari la stingerea incendiilor de pădure. Domnul Fini poate să nu plătească amenda, protejat fiind de legea imunităţii, semnată de Silvio Berlusconi în iulie. Dar purtătorul său de cuvînt a declarat că “nu e un delict grav, o să plătim amenda”. (Le Monde, 30 august)”

Lucian Mindruta este optimist in Antisinistraţii, crede ca actuala criza o sa dureze pina in 2010:”Şi cînd va fi trecut, vom putea spune, cu mîna pe stimulatorul cardiac, c-am trecut prin uraganul din 2008-2010, aşezaţi cuminţi pe prispa economiei româneşti, cu vedere la dezastrul planetar şi cutia de bere lîngă.

Bine, în primele zile, înainte de falimentul fabricii.”

Eu nu cred . Daca va uitati in “Great Depression” o sa vedeti ca a durat mai mult timo, cam vreo 10ani. Iar relativ la ceea ce se vehiculeaza peste tot, ca actuala criza din America nu ne va afecta, am 3 argumente:

  1. Criza
    din America a venit si din creditele NINJA ( apropo, stiati ca” In their (Austrian School )view, the key cause of the Depression was the expansion of the money supply in the 1920s that led to an unsustainable credit-driven boom.”). Echivalentul romanesc a fost “Credit doar cu buletinul

 

  1. Criza din America a venit si din prabusirea imobiliara. Daca imi spuneti ca la noi piata se simte bine, va inselati sau auto amagiti
  2. Suntem
    conectati la economia globala. Privind simplist, daca America nu mai investeste, Europa nu mai produce iar Romania o sa aiba iarasi surplus de forta de munca…

Despre partea buna a sexului in comunism, in Eradicarea instinctului plăcerii

Vreau însă să închei cu ceva foarte frumos şi foarte real. Fiindcă trupul ne era atît de controlat, atît de expropriat, în compensaţie, nimeni nu ne putea opri să iubim sufleteşte, pînă în pînzele albe. Dragostea, copiii, cărţile şi prietenii adevăraţi au fost marile noastre antidepresive, marile resurse de supravieţuire. Datorită lor am rămas, totuşi, oameni.”

In articolul Tot ce trebuia să ştim despre sex Alexandruu Ofrim mentioneaza ce iti ofereau cartile inainte de 89 …

Mi-a placut interviul cu prof. dr. Vasile LUCA

Erai obligat să faci examene periodice în întreprinderi unde lucrau femei, iar dacă descopereai o sarcină trebuia s-o comunici organelor”

Odată, pentru o cunoştinţă de-a mea, am declarat sarcina toxică şi, cu ajutorul unui medic care-mi era prieten, am ataşat date de laborator care să indice acest lucru.” Mda. Nu il acuz, dar facea acest lucru pentru toata lumea – sau doar pentru cunostinte ? Daca nu aveai ca si cunostinta un doctor, apelai la moase, banuiesc.

Mi-a placut la nebunie Dilema veche vă recomandă

“* Livius Ciocårlie, în Romånia literară nr. 36, din 12.09.08: “Simt parcă nevoia să mulţumesc cuiva pentru aceşti, deloc speraţi, şaptesprezece ani. Aşa, dubioşi, cum sînt”. De 17-18 ani nu ştiu vreun scriitor romån care să fi pus pe hîrtie o idee atît de exactă şi de lucidă în patetismul ei. O recomand tuturor intelectualilor de dreapta şi de stînga. (Radu Cosaşu)”

Corect !

Cezar Paul Badescu face o selectie a reclamelor proaste in Cupluri ”originale” . Nu pot decit sa ma bucur ca intersectia dintre el si mine contine reclama BCR( iar intre el si Alex Brie e cea cu Florin Piersic)

Nu sunt de acord cu Tudor Calin Zarojanu in Limitele independenţei presei:

aflu, cu dovezi clare, că Ionescu sau unul dintre tovarăşii lui face ceva care iese pentru mine din sfera acceptabilului sau cînd mi se cere ceva ce nu pot fi de acord să fac, spun frumos “La revedere!”; dacă nu găsesc nici un Popescu mai bun ca Ionescu, mă apuc de altceva. Nu e o tragedie. S-a mai făcut, şi cu succes. De pildă, o mare parte dintre românii stabiliţi în alte ţări practică alte meserii decît cele pe care le slujeau aici”

I-as sugera sa faca el ce scrie – sa isi gaseasca alta meserie de la 0– sa vada cit cistiga si daca se poate angaja… Iar comparatia cu alte tari este cel putin nedreapta…

Am umblat dupa Dilema veche saptamina asta la nebunie – sa o gasesc cu Foreign Policy la pachet, dupa cum anuntasera. Dar tot mi-a placut sumarul FP România
despre ”moştenirea lui Bush” pe care va invit sa il cititi

Si am zimbit la cu ochii-n 3,14
Continuă să mă bată la cap această reclamă: “E vremea să ai o Toyota”. Mă uit pe geam afară, dar şi înăuntru, în buzunar, şi văd că nu e deloc aşa. (R. C. )”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *