Working with legacy code


Am inceput sa citesc cartea aceasta – si e nemaipomenit cum gindeste autorul astfel incit sa poata sa lucreze cu codul altuia – incercind totadata sa respecta principala cerinta a XP _ testele. Unul din lucrurile asupra carora revine este Extrac Interface – dar conceptul de “Seam” este tare.
Cum m-a ajutat ? Deloc surprinzator, dar i-am gasit folosinta imediat. La servici trebuia sa testam cum se comporta un program daca se foloseste de > 50 de user-i concurenti.
Ideea ar fi fost nu sa testam cu oameni – ci sa vedem ce face programul in cele mai multe cazuri( avem sursele si avem si modurile de folosire care se repeta cel mai des) si repetam teste. Programul foloseste o BD.

Amintindu-mi de conceptul de “Seam” am facut citeva clase : una de Connection, una de Recordset, alta de Command – si am interceptat chemarile catre baza de date in aceste clase si le-am logat si le-am redirectionat catre membre agregate de acelasi tip( ar fi fost frumos sa am mostenire…dar daca nu se poate)
Am avut ceva probleme la recordset – ca sa imi dau seama cum sa il leg la un Grid pe membrul dinauntru – dar totul a mers super

Nu am terminat cartea – dar ma grabesc s-o recomand : CITITI-O!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *