citate din ziare despre secretul unor meserii

Cotidianul, despre “Viorel Panaite, chirurgul companiilor”-e vorba de un job in care se ofera consultanta companiilor cum sa isi pastreze si sa isi motiveze angajatii.Iata un fragment relevant despre ceea ce presupune meseria lui- si “gura pacatosului…”
<Intrebare Cotidianul>”Un an intreg dureaza implementarea ideii de schimbare in mintea unui manager?”
<Raspuns VP>:”Da, pentru ca trebuie sa aiba si dorinta si bani. Eu trebuie sa am multe prinzuri, cu zimbete multe, astfel incit acesta sa fie de acord ca prin solutia propusa aduc <<un plus de valoare>> in care merita sa investeasca”

    Cred ca vreau si eu job-ul asta- de zimbit zimbesc….

Istodor, de la Catavencu, ia un interviu mai degraba cuminte(la cit poate fi el de afurisit) lui Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor :
<DP> “Cind se aude ca se pierde la Bursa e fals. E azi o valoare mai mica a actiunilor, bun, dar nu inseamna ca banii aia s-au topit, nu-i mai gasim. Un investitor care nu a vindut nu a pierdut”

Mda-daca am bagat 1.000.000 RON in actiuni si ele acum fac 1 RON, pot sa mai gasesc diferenta undeva? Si, daca o gasesc, o pot recupera?
Stiu acum de ce s-a intimplat Marea Criza din America – nu au avut un DP care sa le explice ca nu se poate pierde la Bursa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *