Dilema veche si Cultura Import Export

Nu poate decit sa ma bucure ca autorii romani sunt cumparati si in afara, dupa ce atita vreme doar am importat(din 90)

Andrei Plesu prezinta utopia realizarii Europei:”Sa ne inchipuim ca sperantele noastre cele mai indraznete s-au implinit: s-a atins un nivel inalt si omogen al bunastarii[…], drepturile omului sunt pretutindeni regula vietii zilnice, economia de piata a atins un nivel functional pe tot continentul, legislatia, administratia, finantele sunt in perfecta coordonare.[…]va trebui sa ne punem noi intrebari:”Ce urmeaza?”, “ne-am straduit sa atingem aceasta tinta, ca sa ce ? “
        Raspuns partial:Doar ca sa ne simtim bine.Nu ajunge?

Sever Voinescu, intr-un articol despre Eminem: ” Sigur ca abunda cuvintele porcoase, vulgare, pornografia si inuraturile cele mai dure. Dar limita artei a ajuns deja aici si ploaia de obscenitati nu mai descalifica gestul estetic, de multa vreme”
    Din pacate. As vrea sa il descalifice-si sa nu mai vorbim despre estetismul unei injuraturi sau unei obscenitati

Adrian Cioroianu, despre meciul CTP-Hurezeanu vs Liiceanu-Plesu.Observatii pertinente, cu exceptia uneia:”[…] intelectualii au fost urecheati[…] de politicienii din sala[…] <<N-ati amintit nimic despre Sibiu, capitala Europeeana>> a spus un altul”
De fapt, a fost o alta(Turcan) -iar Plesu i-a raspuns minunat. Sa fac rezumatul in interpretare proprie:E minunat ca suntem la Sibiu si dezbatem probleme europeene. Asa se va duce vestea despre Sibiu ca o capitala europeeana. Daca am sta la Sibiu si am vorbi doar de Sibiu, nu ne-ar asculta nimeni- nici din sala si nici din EU.

Turcescu, despre diferenta dintre emisiunile in care se incaiera politicienii si cele despre traiul nostru.Nu citez decit citeva intrebari( in viziunea lui)retorice:
“Dintre biletelele Elenei si pantomima lui Puric, pe cine alegeti? Dar dintre spitalele fara autorizatie si retorica lui Jiji?
Si eu la fel, multumesc!”

Eu nu va multumesc. Va spun ca personal m-as uita( si chiar ma uit) mai repede la o emisiune despre integrarea europeeana decit la bataia intre Tariceanu si Basescu, mai repede la o emisiune bine documentat despre codul fiscal decit la suspendarea lui Basescu de catre parlament
Dar nu cumva pentru dumneavoastra, ca ziarist(presa, radio si TV) e mai greu de facut asa ceva(documentare, gindire, etc)  decit sa citati din/analizati discursurile/declaratiile politicienilor ?

Vad ca de data asta am avut un spirit critic dezvoltat …dar chiar nu am fost de acord cu cele scrise!
  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *