dilema veche si simboluri religioase

Mircea Vasilescu – despre criza institutiilor in razboiul Tariceanu-Basescu:
    “Democratia romaneasca n-a reusit sa creeze institutii solide, ci doar niste <<structuri>> dependente de oamenii din fruntea lor.”

Merita citit tot articolul lui Cristian Ghinea, care duce la extrem acuzatiile la adresa lui B. de catre PSD. Un citat relevant:”Nu tot ce este gresit politic este si anticonstitutional”

Sever Voinescu(care o sa ajunga, se pare, ambasador in America), la sfirsitul unui articol “Despre prabusirea Americii”, ajunge la concluzia :”Atita timp cit America ramine produsul idealurilor sale e greu de anticipat o cadere a ei. Si, in orice caz, e de nedorit”

Alexandru Calinescu citeaza dintr-un sondaj din Evenimentul zilei”O carte buna, un cont gras sau odihna pe viata bat intotdeauna sexul”. – Asta imi aduce aminte de alt sondaj, in care 1 in 8 men would dump their girlfrend for an iPod

Paginile 10 si 11 sunt contra si pro afisarii simbolurilor religioase in scoli. In general, articolul contra( alcatuit de acelasi Cristian Ghinea) este mult mai bine documentat si cu argumente mai bune. Dar sunt impotriva, numai daca ar fi ca urmatorul pas a fost educatia religioasa obligatorie(chiar daca inlocuita cu ceva gen “Educatie moral religioasa” -daca ar fi fost doar moral era OK)
Recurgind la un argument religios, cum ramine cu porunca a 2-a :
Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor. ?

Alice Georgescu despre unde se depun CV-urile de actori ( raspuns: nicaieri = probabil functioneaza inca sistemul PCR -pile, cunostinte, relatii ….)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *