din dilema

Test psihologic: sacrificati un om(gras) pentru a salva 5 persoane? Raspunsul depinde de starea de spirit – risul ne face mai – lucizi sau cinici sau nepasator ( adica raspunzi da daca ai fost bine “distrat” in prealabil – dar procentul urca de la 15% la 30%)

Adrian Cioroianu despre 3 generatii de comunisti : – una care a crezut, alta care a fost solidara in rau si a treia care a mimat.
Tin minte cum m-au facut pionier -in ultima transa – si n-am avut chef sa invat carticica rosie. Era clasa a 8-a, nu stiam ca sunt miop -desi banuiam ceva in neregula cu ochii mei. Se puneau intrebari din carticica de catre prezidiul de profesori, iar altul tinea carticica deschisa sa citeasca loazele raspunsul.Cind mi-a venit rindul, am spus – dati carticica mai aproape , ca nu vad. Cel care scria procesul verbal a intrebat: Sa scriu ? – Ris general la timpenia individului.

Ca de obicei, Teodor Baconsky ma epateaza cu frazele lui -clare, inteligibile, si totusi nu usoare pentru  masa de semi intelecutali (printre care ma numar) . Exemplu :
“In prezent, centrul opozitiei fata de remanentele comunismului s-a deplasat dinspre elita de tip nicasian catre noile elite administrative si culturale ” si asa mai departe. De tip NICASIAN ? Iata o aluzie pe care trebuie sa o studiez…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *