100 de personalitati care au definit piata

image

Citind aceasta carte iti vine sa iei pusca si sa ii impusti pe 90% din cei care joaca la bursa – incluzind autorul.

De ce? Pentru ca iti dai seama ca bursa a fost, de la inceput, locul unde s-au facut bani prin mijloace imorale.Cel mai putin imoral este prin care cineva iti da bani sa ii investesti in niste actiuni, tu ii investesti in altele si, daca acel cineva are noroc, cistigi . Daca nu, declari faliment si acel cineva nu primeste banii). Cel mai imoral – cititi cartea.

Daca ati avut vreodata impresia ca jucati la bursa altceva decit banii de care nu aveti nevoie – cititi cartea. Termenul cel mai des intilnit este “flexibil” …

De citit! ( ah – si din 100 de lei, acum costa 10 …)

2 thoughts on “100 de personalitati care au definit piata

  1. Cu ce sunt de acord: ca la bursa (cel putin la inceput) nu folosesti decat banii pe care iti permiti sa ii pierzi.
    Cu ce nu sunt de acord: cu expresia “a juca la bursa”. “Jocul” nu are nici o legatura cu munca pe care o depui ca sa intelegi un fenomen atat de complex care este piata. Nimeni nu se gandeste ca poate fi profesor de matematica, de exemplu, daca nu urmeaza matematica. Celor mai multi insa le este indusa ideea ca poti “juca” la bursa atata vreme cat esti capabil sa dai click pentru un ordin de cumparare.
    Cu ce sunt foarte de acord: cu a fi “flexibil”. Perspectiva pe care o ai la un anumit moment asupra pietei se poate schimba. A nu fi flexibil inseamna a nu tine cont de ceea ce iti spune piata si asta este o mare greseala.

    1. Munca ? Nu cred. Jocul este de tipul “cine stie cistiga”

      Iar flexibilitatea se referea la modalitatea de a face bani de catre jucatorii mari pe seama celorlalti. Citeste cartea si o sa iti dai seama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *