Mokusho Zen

Am fost la MZ pentru a afla pozitia Zazen si pentru a face o ora. A fost placut ,cei de acolo iti explica pozitia – iar , daca nu ai mobilitate, chiar iti arata o pozitie alternativa( mi-au zis ca e mai grea, dar cred ca  a fost amabilitate din partea lor)

Oricum , dupa o ora de zazen si (aproximativ fara )ginduri – chiar iti vine un chef de viata nemapomenit!( si , din pacate, nu am reusit sa fac tot sesshin-ul de 2 zile…)

E primul meu contact fizic ( spiritual am citit si , sper eu, am aplicat) si vi-l recomand si voua!

2 thoughts on “Mokusho Zen

  1. Salve…programul de dimineata e mai greu la ora 6.30 desi e interesant de incercat , asa ca sa vezi cum e si cum te simti dupa un zen matinal.
    Seara ora 19 cred ca e o ora acceptabila si pentru cei cu copii si fara si in orice circumstante…e bine de venit sa vezi daca iti place…apoi daca iti place si esti ocupata daca reusesti sa ajungi saptamanal macar 1 data e f bine si daca o fi si la 2 saptamani 1 data tot e bine.
    Totul e dupa cum vei simti si dupa cat timp ai.
    Important e daca ai hotarat sa vii sa iti stabilesti un program al tau …de ex vin sigur 1 data la 2 saptamani si ce se poate in plus daca se mai iveste timp e altceva.
    Cum spune si profesorul de acolo, Maestrul Myoken trebuie pastrat un echilibru intre practica zen si restul componentelor vietii…mai ales in cazul vietii de familie…un pic de zen nu strica. Oricum practicantii laici trebuie sa pastreze acest echilibrual datoriilor pe care le au in activitatile lor- profesional, familial etc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *