Dilema veche si Traim in societatea Big Brother?

Cind ma gindesc ca am aflat-o prea tirziu (Andrei Plesu citire) :

Oscar Wilde: „Fidelitatea în viaţa sentimentală este ca şi consecvenţa în viaţa intelectuală: simplă recunoaştere a eşecului“.

Iar nu sunt de acord cu Mindruta , in Senzaţional! Mama presei cere ca moartea ei să fie răzbunată  :

“Soluţia „eu scriu, voi daţi reclamă în aceeaşi pagină, eu trăiesc“ e astăzi ameninţaţă de modelul blogger-ului întreprinzător „eu scriu, eu fac reclamă, voi plătiţi, eu abia îmi duc zilele“. Altfel spus, oamenii cu talent se vînd prea ieftin şi îi ameninţă pe oamenii cu talent lansaţi acum 10-15 ani, care nu mai pot vinde aceiaşi castraveţi pe care net-ul ţi-i aduce gratis în casă, de la alţi furnizori, din care unii îi şi taie în felii, cum îţi place ţie.”

Si ? Daca un blogger reuseste sa scrie la fel de bine ca un gazetar, si gazetarul cere de  ori mai multi bani, probabil ca gazetarul trebuie sa faca alta meserie … sau sa fie mai bun. In definitiv , meseria blogger-ului nu este gazetaria. El scrie despre ce ii place.Daca o face la fel de bine ca un gazetar  de meserie – inseamna ca gazetarul e prost!

Si iar : “Problema presei e că înjurătura, scuipatul, băşina, strigătul îi par încă deplasate. Chiar şi gazetarii care fac presă de succes, vandabilă, o fac cumva cu jenă.”

A da? Cine l-a inventat pe Becali ?Cine continua sa il dea la TV/Radio  ? Iar daca unii blogger-i o fac mai succes, nu va suparati  – voi ati dat tonul, alti fac muzica…

Si , draga Lucian, eu citesc Dilema nu pentru injuraturile care NU exista acolo , ci pentru idei. Da-mi un ziar in care sa se vorbeasca CONSTANT despre idei , despre G20 in loc de Becali – si il cumpar in fiecare zi.

Am doua raspunsuri:

 1. Pe cîţi GB încape viaţa unui om?
 2.   – pai eu am poze de 25 GB deja in 2 ani. Sa zicem 25 GB in 1 an , sa acoperim si textele si alte momente importante . Deci   25 GB pe an * 100 de ani = 2.500 GB , hai 3000 sa acoperim .Cu hard-urile de 1 tera in curind o sa putem sa avem toata viata pe un stick…

 • “Mă întreb dacă nu cumva, „la cerere“, locul în care mă aflu sau direcţia spre care mă îndrept nu ar putea fi detectate chiar şi atunci cînd cele două telefoane mobile din dotare stau liniştite în poşetă…” . Oh, yeaaa
 •  

  Va invit sa cititi Şoimii făcători de pace – un articol bun, marca Ghinea – desi nu cred ca sunt oameni “care cred că evreii, musulmanii şi alţi non-creştini ajung, din oficiu, în Iad”. Si eu , pentru ei, am o intrebare : Ce e Iad-ul ?

  Aurora Liiceanu a aparut in locul lui Radu Cosasu, cu un articol bun , Triunghiul conjugal – o întîmplare a vieţii – .

  “Concluzia pare să fie faptul că durata unei relaţii este un mit, care din timpuri s-a erodat, dar la care noi ţinem şi pe care îl învăţăm de mici, atunci cînd toate poveştile se termină cu „şi au trăit fericiţi pînă la adînci bătrîneţe“.”

  Mda… eu totdeauna m-am intrebat de ce oare nu se mai povesteste nimic despre “DUPA CASATORIE” ? Acuma am aflat…

  Mi-a placut intrebarea Ioanei Avadani din Eu mă apuc de şah :

  „Sînteţi pentru menţinerea în arest, pe termen nelimitat, a unui terorist, pînă la definitivarea anchetei?“

  Va rog sa dati raspunsul in comentarii … si sa nu trisati !

  Si, da , vreau sa joc sah cu ea – dar pe Yahoo games !

  2 thoughts on “Dilema veche si Traim in societatea Big Brother?

  1. Reformulată cu bună-credinţă, întrebarea ar fi trebuit să sune: „Sînteţi de acord să fiţi menţinut în stare de arest, pe termen nelimitat, pînă la finalizarea anchetei?“. Dar noi sîntem băieţii buni. Întotdeauna am fost şi evident că pe noi nu ne va acuza nimeni, niciodată de nimic – nicidecum de terorism. Ar mai fi de remarcat doar că cetăţenii statelor ex-comuniste s-au opus cu mai multă vigoare unor astfel de abordări, semn că 50 de ani de „big-brotherism“ ca politică (şi practică) de stat fac mai mult bine reflexelor democratice decît decadenta libertate considerată garantată odată pentru totdeauna.

  2. Good morning. A mother is not a person to lean on but a person to make leaning unnecessary. Help me! Could you help me find sites on the: Turbo Tax. I found only this – turbo tax. Learn more about alcohol treatment, learn other people perspectives, compare prices. Mount regis center – drug alcohol treatment facility. With best wishes ;-), Randy from Monaco.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *