Top programmers

Am citit de curind pe Quora http://qz.com/457873/what-do-software-engineers-who-earn-500000-a-year-do/?utm_source=qzfbarchive 

Pe scurt: “

Type one worker

Grabs an empty bucket or two, goes to the sweet water lake, fills them up, comes back, and makes twenty people happy. He gets to drink some of that water along the way, and once he gets back, takes some of the water home.

Type two worker

Disregards how much of a “fair share” of water he’s getting. Instead of grabbing a bucket, he grabs a shovel and a little cup, and disappears for a while. He’s digging a stream from the lake towards the village.”

Ce te faci atunci cind tu esti tehnicul si , de fapt, cel de tipul doi este un tip de marketing care are toti banii pentru unelte( tools) , marketing, publicitate si vinzari? Si doar construiesti devierea de la riu – totusi, nu iei nici o cota parte?

3 thoughts on “Top programmers

  1. Jobul tau nu este sa fii tehnic, ci sa inspiri, chiar daca esti foarte bun tehnic dar nu reusesti sa inspiri sau sa construiesti echipe in jurul tau nu o sa fii decat un tip foarte bun tehnic, type 1 worker care si-a dat seama ca e mai optim sa te duci cu o cisterna decat sa folosesti o galeata sau doua. Legat de tipul de marketing, nu cred ca impartiti aceiasi viziune.

    1. Vali, poti, te rog, sa detaliezi? Mi-a placut comparatia cu cisterna – si de aceea te rog sa scrii mai multe …

  2. Ce descrie URLul de la Quora este un trend setter, nu un programator. In povestea cu satul, ce o sa se intimple este ca el sapa piriul, dar altii vad ce a facut si sar toti gramada si sapa si ei cit un piriu. Tipul iese in cistig numai cind reuseste sa controleze rezultatul si sa converteasca cistigul cit mai repede in ceva mai statornic. Este o poveste clasica in domeniul economic si nu are nimic cu partea tehnica.

    Parerea mea este ca diferenta nu sta in ce faci, ci in de ce o faci. Daca sapi piriul ala ca sa iti iei o casa in sat esti cu totul alt tip de om decit acela care o face ca sa aiba tot satul apa. In cazul descris de tine, e aiurea ca altul ia banii, dar tu ti-ai luat satisfactia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *