Kanban, Scrum si Tim O’ Brien

Am fost la o intilnire TechHub despre Kanban si Scrum. Am reusit sa intirzii – dar ceea ce am auzit la una din  discutii m-a innebunit : “ ca sa maximizam output-ul, fie procesam mai multe elemente fie crestem capacitatea” . In alte cuvinte: “Fie programatorii fac mai multi item-i per iteratie – si  ajung la burn out – fie aducem mai multi programatori  – si asta inseamna ca nu am citit Mythical Man-Month”.

Ah, si inca ceva: unul din traineri a facut testarile in cariera lui fara proceduri stocate – astea sunt “premature optimization” . Serios? Ce fel de softuri sunt alea?

Ma rog, poate ca am inteles eu gresit despre ce e vorba – data viitoare o sa ajung la timp.

Si daca va intereseaza sa va intilniti cu Tim O’Brien, General Manager, Apps & Platform Group at Microsoft , atunci http://bucharest.techhub.com/events/fireside-chat-exploring-new-tech-to-grow-your-startup-with-tim-o-brien/

8 thoughts on “Kanban, Scrum si Tim O’ Brien

 1. Din păcate de la zi la zi calitatea scade…
  Cu nebunia de optiuni, de frameworkuri, de clase, de obiecte, de librarii si de frenezia de update-uri si schimbari nu poti decât sa o iei razna.

  Acum 10 ani inca lucram in VBscript si am produs full scale business app cu template engine and stuff (html & asp code separat) întrucât .NET 1.1 inca se misca greoi pe lângă el la vremea aia.

  Q: unit test-uri? R: Response.Write
  Q: Visual studio ultimate extreme on steroids? R: ultraedit, notepad++ si notepad
  … si multe altele…

 2. Legat de “unul din traineri a facut testarile in cariera lui fara proceduri stocate – astea sunt “premature optimization” ” – nu ma mira – exista curentul in care, pentru unele aplicatii, DB-ul e privit doar ca un persistence concern, e mockuit initial (in-memory DB), tot business logic-ul e dezvoltat in application server, si doar ulterior unde se simte nevoie de perf. improvements, o parte din logic e mutat in stored procedures..
  Abordarea asta functioneaza, insa doar pentru unele tipuri de aplicatii.

   1. Exista o gramada de aplicatii de complexitate mica/medie care folosesc un DB doar pentru storage, mare parte CRUD si care se descurca foarte bine fara stored procedures..
    Desigur, stiu si never-ending debate-ul intre cei ce vad DB server-ul in centrul sistemului si considera ca tot accesul trebuie sa treaca prin stocate, si cei ce folosesc doar SQL statements generate pe client..
    Eu sunt undeva la mijloc, nu imi plac holly wars.. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *