3 suite de Aplicatii portabile

Avind in vedere capacitatea marita a USB-urilor – si avind unul de 3 si unul de 8 (multumesc din nou colegilor) am cautat ce sa pun pe el. Si normal, am cautat aplicatii portabile – care sa nu aiba nevoie de un installer – sa vina cam cu tot ce le trebuie, in afara de Windows.Si am gasit ceva mai mult – 3 suite de aplicatii portabile.

Primul este PortableApps – de downloadat la http://portableapps.com/suite . Este imbunatatit continuu, dar te cam si enerveaza cu versiuni peste versiuni la soft-uri. Are si RSS … asa ca e usor de integrat ( de pilda, cu www.google.com/ig ca sa vezi cind iti face o noua versiune). Pe deasupra merge sa instalezi alte portabile doar punind in folder-ul respectiv…

Al doilea este Lupo Pen Suite – http://www.lupopensuite.com/download.htm . De mentionat ca incearca sa isi faca si un auto updater.

Al treilea este WinInizio Pensuite – http://pensuite.wininizio.it/eng/?page_id=4 . Acesta este singurul care m-a enervat la inceput, posedind un installer… Dar pe urma aplicatiile sunt intr-adevar portabile.

 

Intersectia programelor intre cele 3 este nevida – Foxit PDF Reader , de exemplu. Dar adevarul este ca se completeaza.

Pentru referinta , mai exista inca 2 linkuri interesante:

    http://www.portablefreeware.com/ – o lista destul de mare cu tot ceea ce ai vrea sa ai

    http://www.tinyapps.org/ – programele –nu neaparat utile(mai foloseste cineva Lynx pentru web ?) cit interesant de stiut cit pot incapea in 1.44mb

    http://www.softpedia.com/get/PORTABLE-SOFTWARE/ o lista ne exhaustiva, dar merita incercat daca vreti ceva anume

 

Daca aveti un USB mai marisor , instalati http://portableapps.com/suite . O sa va deschida apetitul …

One thought on “3 suite de Aplicatii portabile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *