Programare in .NET 3.5

Incep din nou seria de tutorial despre programare in .NET – de data aceasta .Net 3.5

Primul pas : instalarea software-ului free

Acest pas se efectuează o singura date pe PC. Este vorba despre instalarea server-ului de Web , precum si a Visual Studio Express ca si unealta de dezvoltare. Este cel mai lung pas, dar, precum am spus, se efectuează o singura data.

 

Să începem: ai Windows (XP, de preferinţă) si ne asiguram ca ai server-ul de Web (Internet Information Services – IIS de acum înainte) pe maşină .Pentru aceasta te duci in “Control panel” => “Administrative Tools” si verificaţi ca există.

 

    Daca nu exista, mergeţi înapoi la “Control Panel”, apăsaţi pe “Add or Remove programs” si apăsaţi pe “Add/Remove Windows Components”. Bifaţi IIS ca in imagine si daţi “Next”( asiguraţi-vă ca aveţi CD-ul de instalare Windows prin apropiere)

 

 

Bun – acum o sa instalam VS 2008 Express. Acesta este free si îl puteţi descărca de la adresa

http://www.microsoft.com/express/download/offline.aspx. Acolo gasiţi o imagine ISO pe care o puteti downloada . O puteţi vedea cu ISObuster, Daemon Tools or Virtual CloneDrive ( căutaţi-le pe google pentru linkuri de download) sau cu un program făcut de MS, Virtual CD-ROM Control Panel for Windows XP care poate fi downloadat de la adresa:

http://download.microsoft.com/download/7/b/6/7b6abd84-7841-4978-96f5-bd58df02efa2/winxpvirtualcdcontrolpanel_21.exe

( da, ştiu, e o adresa scurta)

De asemenea, instalati SQL Server Express Edition with Advanced Services SP2 de la adresa http://www.microsoft.com/express/sql/download/default.aspx

Si tool-ul de administrare grafica, numit Microsoft SQL Server 2005 Express Edition Toolkit, de la aceeasi adresa http://www.microsoft.com/express/sql/download/default.aspx

Download pdf de aici:

http://serviciipeweb.ro/iafblog/content/binary/tutorialnet3.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *